Υπουργείο Άμυνας και ΠΑΣΥΚΑΦ υπέγραψαν επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας

O Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ, Νικόλας Φιλίππου Φίλων, υπέγραψαν σήμερα το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΤΠ, σκοπός του μνημονίου είναι η προαγωγή και αναβάθμιση της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου, μέσω της διαφώτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο του προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας, όσο και των μελών της Εθνικής Φρουράς.
 
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την προώθηση κοινών προγραμμάτων, διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σχετικά με το πρόβλημα του καρκίνου. Προβλέπεται επίσης, η προώθηση συνεργασίας στον τομέα της ψυχοκοινωνικής στήριξης των στελεχών του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ που έχουν αντιμετωπίσει ή έχουν διαγνωστεί με καρκίνο. Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε και η ανταλλαγή πληροφοριών και δεδομένων αναφορικά με το πρόβλημα του καπνίσματος, της κατανάλωσης αλκοόλ και γενικά των εξαρτησιογόνων ουσιών.
 
Μετά την υπογραφή του μνημονίου ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο για την αγαστή συνεργασία, προσθέτοντας ότι «πρέπει συνεχώς να βρίσκουμε τρόπους να αναβαθμίζεται».
 
Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι όπως τον ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΠΑΣΥΚΑΦ Παύλος Δράκος, η σωστή ενημέρωση που γίνεται στα στρατόπεδα, έδωσε την ευκαιρία να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση για τέσσερα περιστατικά.
 
«Το θέμα της ενημέρωσης του προσωπικού του Υπουργείου και της Εθνικής Φρουράς είναι ο βασικός άξονας στον οποίο θα κινηθούμε και στο μέλλον», συμπλήρωσε ο Υπουργός Άμυνας.
 
Απ’ την πλευρά του, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΚΑΦ ανέφερε ότι με την υπογραφή του επικαιροποιημένου μνημονίου συνεργασίας, στην ουσία «συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν από πολλά χρόνια».
 
Πρόσθεσε ότι η ΕΦ είναι ένας χώρος στον οποίο οι νέοι ετοιμάζονται για να βγουν στην κοινωνία και είναι σημαντικό να έχουν σωστή ενημέρωση για σοβαρά θέματα υγείας.
 
«Μέσω αυτής της δυνατότητας που μας δίδεται, μπορούμε να πλησιάσουμε τους νέους και να τους διαφωτίσουμε για θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και να τους προτρέψουμε να ενδιαφερθούν για το σώμα και τον εαυτό τους», συμπλήρωσε.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

20 Σεπτεμβρίου
ΓΓ ΟΗΕ: Να βάλουμε τέλος στον πόλεμο εναντίον του πλανήτη μας
21:48
Συνάντηση Ερντογάν - Γκουτέρες στην Νέα Υόρκη
21:34
Χωριστές συναντήσεις Χριστοδουλίδη με ΥΠΕΞ Κουβέιτ και Αιγύπτου στη Νέα Υόρκη
21:32
ΗΠΑ: Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά από πυροβολισμούς σε λύκειο στη Βιρτζίνια
21:07
Μπορέλ: Ανησυχία για αντιδημοκρατικές πρακτικές στις ρωσικές εκλογές, η ΕΕ δεν αναγνωρίζει τις εκλογές στην Κριμαία
20:51
Νέο σκάφος με μετανάστες εντόπισε η Λιμενική ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο
20:38
Ένας θάνατος και 156 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Δευτέρα
19:54
Πρόεδρος Αναστασιάδης στη Νέα Υόρκη: Δεν είμαι όσο αισιόδοξος θα ήθελα να είμαι
19:51
Ρωσία: Πολεμικά πλοία άρχισαν μεγάλης έκτασης γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα
19:45
Ρωσία-εκλογές: Ο Ραμζάν Καντίροφ κέρδισε το 99% των ψήφων στην Τσετσενία
19:14
Πολυμέρεια, κλιματική αλλαγή και εισήγηση για τακτική σύνοδο ΕΕ - ΟΗΕ στην ατζέντα Μισέλ στη Γενική Συνέλευση
18:56
Εκνευρισμένος» με την υστέρηση των προσπαθειών κατά της κλιματικής αλλαγής δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον
18:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand