Υπ. Παιδείας: Όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτηση να το πράξουν

Σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο Υπουργός Παιδείας μιλούσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του στο Μουσείο Παραμυθιού.
 
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι γίνεται τώρα με τις αποφοιτήσεις στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την χαλάρωση των περιορισμών γνωρίζουμε ότι από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους για μέχρι και 100 πρόσωπα και από τις 7 Ιουλίου η δυνατότητα σε ανοικτούς χώρους είναι μέχρι 150.
 
«Στη βάση αυτών των δεδομένων σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν. Δεν είναι μια υποχρέωση, υπάρχουν διαφορετικές περιστάσεις, υπάρχουν κάποια σχολεία που είναι πολυπληθέστερα. Άρα λοιπόν εναπόκειται στις διευθύνσεις των σχολείων και στους καθηγητικούς ή στους διδασκαλικούς συλλόγους, μιλώντας για τα δημοσία σχολεία, σε συνεργασία και με τους γονείς να πάρουν αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να δοθεί η χαρά σε τελειόφοιτους εκεί όπου είναι δυνατόν να γίνουν τελετές αποφοίτησης, τηρουμένων βέβαια πάντα των υγειονομικών προφυλάξεων υπό τις περιστάσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την άρση του περιορισμού για τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η άρση του περιορισμού έγινε με βάση και πάλι τις κατευθύνσεις που μας δίνει το Υπουργείο Υγείας και ότι η νέα οδηγία είναι ότι στο εξής μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη βάση του αριθμού παιδιών ανά αίθουσα που προβλέπει η πάγια νομοθεσία.
 
Επισήμανε ότι «αποφύγαμε να αλλάξουμε τα πράγματα για τα δημόσια νηπιαγωγεία διότι μένει μόνο αυτή η εβδομάδα και η επόμενη εξ ημισείας για τις δυο ομάδες για να μην προκληθεί αναστάτωση. Εντούτοις, τα θερινά σχολεία, είτε πρόκειται για παιδιά Δημοτικού ή Προδημοτικής, θα λειτουργήσουν με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις υγειονομικές συνθήκες. Δηλαδή να πάνε όλα τα παιδιά πάντα τηρώντας όμως όλες τις υπόλοιπες προφυλάξεις, τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
 
Όπως επίσης έχουν αρθεί, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, «και κάποιοι άλλοι περιορισμοί. Μπορούν να λειτουργήσουν οι παιχνιδότοποι εξωτερικών χώρων, γίνονται τα πράγματα πιο άνετα για τις κουζίνες και για την παρασκευή γευμάτων σε σχολεία εκεί όπου υπάρχουν και με αυτόν τον τρόπο σίγα - σιγά επιστρέφουμε στην ομαλότητα.
 
«Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εξαρτάται από όλους μας να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα για να μονιμοποιηθεί αυτή η επιστροφή στην ομαλότητα. Και απευχόμαστε να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Παρόλα αυτά, εμείς στο Υπουργείο κάνουμε σχεδιασμούς για τον Σεπτέμβριο και για τα δυο ενδεχόμενα και για να πάμε κανονικά στα σχολείο, όπως ξεκινήσαμε πέρσι, και για το απευκταίο σενάριο να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί», συμπλήρωσε.
 

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Χαιρετίζει η Ελλάδα τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό
19:20
Προσπάθεια Νομικής Υπηρεσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του INTOSAI βλέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία
18:56
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Ουδεμία δικαίωση για Ελεγκτική Υπηρεσία λέει ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με δήλωση INTOSAI
18:33
Μετά τα δυο Δημοτικά των Πολεμιδιών, αυξημένα περιστατικά κορωνοϊού και σε περιφερειακό σχολείο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand