Υπ. Παιδείας: Όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτηση να το πράξουν

Σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Ο Υπουργός Παιδείας μιλούσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο επίσκεψης του στο Μουσείο Παραμυθιού.
 
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το τι γίνεται τώρα με τις αποφοιτήσεις στα σχολεία ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και την χαλάρωση των περιορισμών γνωρίζουμε ότι από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους για μέχρι και 100 πρόσωπα και από τις 7 Ιουλίου η δυνατότητα σε ανοικτούς χώρους είναι μέχρι 150.
 
«Στη βάση αυτών των δεδομένων σε όσα σχολεία μπορούν να διοργανώσουν τελετές αποφοίτησης δόθηκε το πράσινο φως για να το πράξουν. Δεν είναι μια υποχρέωση, υπάρχουν διαφορετικές περιστάσεις, υπάρχουν κάποια σχολεία που είναι πολυπληθέστερα. Άρα λοιπόν εναπόκειται στις διευθύνσεις των σχολείων και στους καθηγητικούς ή στους διδασκαλικούς συλλόγους, μιλώντας για τα δημοσία σχολεία, σε συνεργασία και με τους γονείς να πάρουν αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι μπορεί να δοθεί η χαρά σε τελειόφοιτους εκεί όπου είναι δυνατόν να γίνουν τελετές αποφοίτησης, τηρουμένων βέβαια πάντα των υγειονομικών προφυλάξεων υπό τις περιστάσεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την άρση του περιορισμού για τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να φοιτήσουν στα νηπιαγωγεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι η άρση του περιορισμού έγινε με βάση και πάλι τις κατευθύνσεις που μας δίνει το Υπουργείο Υγείας και ότι η νέα οδηγία είναι ότι στο εξής μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία στη βάση του αριθμού παιδιών ανά αίθουσα που προβλέπει η πάγια νομοθεσία.
 
Επισήμανε ότι «αποφύγαμε να αλλάξουμε τα πράγματα για τα δημόσια νηπιαγωγεία διότι μένει μόνο αυτή η εβδομάδα και η επόμενη εξ ημισείας για τις δυο ομάδες για να μην προκληθεί αναστάτωση. Εντούτοις, τα θερινά σχολεία, είτε πρόκειται για παιδιά Δημοτικού ή Προδημοτικής, θα λειτουργήσουν με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις υγειονομικές συνθήκες. Δηλαδή να πάνε όλα τα παιδιά πάντα τηρώντας όμως όλες τις υπόλοιπες προφυλάξεις, τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
 
Όπως επίσης έχουν αρθεί, πρόσθεσε ο κ. Προδρόμου, «και κάποιοι άλλοι περιορισμοί. Μπορούν να λειτουργήσουν οι παιχνιδότοποι εξωτερικών χώρων, γίνονται τα πράγματα πιο άνετα για τις κουζίνες και για την παρασκευή γευμάτων σε σχολεία εκεί όπου υπάρχουν και με αυτόν τον τρόπο σίγα - σιγά επιστρέφουμε στην ομαλότητα.
 
«Ελπίζουμε, ευχόμαστε και εξαρτάται από όλους μας να συνεχίσουμε με την ίδια υπευθυνότητα για να μονιμοποιηθεί αυτή η επιστροφή στην ομαλότητα. Και απευχόμαστε να έχουμε κάποιο πισωγύρισμα. Παρόλα αυτά, εμείς στο Υπουργείο κάνουμε σχεδιασμούς για τον Σεπτέμβριο και για τα δυο ενδεχόμενα και για να πάμε κανονικά στα σχολείο, όπως ξεκινήσαμε πέρσι, και για το απευκταίο σενάριο να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί», συμπλήρωσε.
 

 

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

04 Αυγούστου
Η Βουλή ετοιμάζει πρόταση νόμου για την τακτική χρηματοδότηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων
15:46
Tα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Πέμπτη 05/08
15:45
Υπουργός Υγείας: Ξεπέρασαν το 1 εκ. οι εμβολιασμοί στην Κύπρο
15:43
Διευθετήθηκαν μέχρι στιγμής 5.366 ραντεβού για εμβολιασμό για άτομα 12 ετών και άνω
15:43
Θλίψη στη Europa Donna Κύπρου για τον θάνατο της Μυρτώς Αζίνα Χρονίδη
15:10
Το ΕΒΕ Πάφου για τη δρομολόγηση σημαντικών έργων για την επαρχία
15:06
Εκκενώνεται το χωριό Ροβιές στην Εύβοια, που πλησιάζει η φωτιά
14:49
Ενώπιον Δικαστηρίου ο Μητροπολίτης Μόρφου για παραβάσεις του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου
14:48
Υπό κράτηση 28χρονος για υπόθεση κλοπής από αποθήκη στη Λάρνακα
14:45
Τσεχία: Τρεις οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων
14:40
Το 2019 δόθηκαν στην Κύπρο άδειες παραμονής σε 750 παιδιά κάτω των 15, 276.200 στην ΕΕ
14:38
Γίνονται προσπάθειες για επίλυση του θέματος με το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» λέει ο Ολγκούν
14:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand