Ολοκληρώνονται Ιούλιο οι εργασίες στο «Φιλοξενία» για στέγαση Εφετείου

Εντός Ιουλίου αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες κτιριακής αναβάθμισης στο «Φιλοξενία», όπου θα στεγαστεί το Εφετείο, ενώ τα έργα στο παλαιό κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να τελειώσουν πριν το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης και ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. Οι δύο Υπουργοί είχαν τη Δευτέρα συνάντηση στο Ανώτατο Δικαστήριο με τους δικαστές και συζήτησαν την πορεία της υλοποίησης των έργων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, ενώ ακολούθως μετέβησαν επιτόπου και επιθεώρησαν τα έργα στο παλαιό κτίριο του Ανωτάτου και στο «Φιλοξενία».
 
Στο «Φιλοξενία» θα στεγαστούν 19 γραφεία δικαστών και το νέο Εφετείο, μόλις περάσουν από τη Βουλή τα τρία νομοσχέδια που επηρεάζουν τη δομική μεταρρύθμιση των δικαστηρίων, είπε ο κ. Σαββίδης.
 
Σε δηλώσεις του «Φιλοξενία», ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στη σύσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο, μαζί με τον κ. Καρούσο και τους δικαστές του Ανωτάτου, όπου συζητήθηκε η πορεία των κτιριακών εγκαταστάσεων που είναι σε εξέλιξη, στα πλαίσια της μεταρρύθμισης των δικαστηρίων. Για να μπορέσει να γίνει η μεταρρύθμιση, η Κυβέρνηση ταυτόχρονα προχώρησε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση της αναγκαίας κτιριακής υποδομής, είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα έργα της δικαιοσύνης τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
 
Ο κ. Σαββίδης ευχαρίστησε τον κ. Καρούσο, λέγοντας ότι πέρα από τη βοήθεια που παρέχει στον να υλοποιηθούν τα έργα το συντομότερο, καθ όλη την περίοδο που τα εργοτάξια ήταν κλειστά λόγω του κορωνοϊού έδωσε άδεια για να προχωρήσουν διάφορα επείγοντα έργα της δικαιοσύνης.
 
Είπε ακόμη ότι τα σχετικά νομοσχέδια συζητήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών και προωθούνται στην ολομέλεια. «Ελπίζω ότι σύντομα θα μπορέσουμε να προβούμε στην υλοποίηση αυτού το μεγαλεπήβολου σχεδίου» εκφράζοντας ικανοποίηση για την πορεία των έργων. Θα είμαστε πανέτοιμοι να στεγάσουμε τους δικαστές, όπως και τους νέους δικαστές που έχει προσλάβει την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο, ώστε να προωθηθούν οι υποθέσεις που καθυστερούν, είπε. «Είμαστε σε καλό δρόμο και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι» ανέφερε ο Υπουργός.
 
Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων, ο κ. Σαββίδης είπε ότι ενημερώθηκε πως το «Φιλοξενία» θα είναι έτοιμο εντός Ιουλίου, σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Όσον αφορά το παλιό κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είπε ότι «αν και υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις, τώρα μας έχουν διαβεβαιώσει ότι υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό για να μπορέσει να τελειώσει πριν το τέλος του χρόνου».
 
Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και για το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης των υποδομών που είναι απαραίτητες.
 
«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να επιβλέπουμε τα έργα, να βλέπουμε τα χρονοδιαγράμματα και εκεί και όπου υπάρχουν προβλήματα να τα επιλύουμε» είπε.
 
Ανέφερε ακόμη ότι μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τους δικαστές του Ανωτάτου έχουν καθιερώσει μια τριμηνιαία συνάντηση, στην οποία παρακολουθούν την εξέλιξη αυτών των έργων και λύνουν οποιαδήποτε προβλήματα και απορίες υπάρχουν. Παρών στη συνεδρία της Δευτέρα ήταν και ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων μαζί με την ομάδα του.
 
«Αναλύσαμε όλα τα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη. Έχουμε δώσει και επικαιροποιήσει όλα τα χρονοδιαγράμματα σε ρεαλιστικούς χρόνους υλοποίησης, με πιο σημαντικά αυτά τα οποία αποτελούν προτεραιότητα» ανέφερε ο Υπουργός Μεταφορών.
 
Είπε ακόμη ότι το «Φιλοξενία» αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ενώ τον παλιό Ανώτατο θα παραδοθεί Οκτώβριο ή Νοέμβριο.
 
Σύμφωνα με τον κ. Καρούσο στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα άμεσης στέγασης δικαστών, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, ενώ έχουν αναλυθεί όλα τα θέματα τα οποία έχουν σχέση με τη μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης και έχουν τεθεί προτεραιότητες. Θα παρακολουθούμε σε τριμηνιαία βάση την εξέλιξη και τα χρονοδιαγράμματα αυτών των έργων, κατέληξε ο κ. Καρούσος.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.