Εντατικοποίηση συνομιλιών ΕΕ - ΗΒ τον Ιούλιο για σύναψη μελλοντικής σχέσης

Εντατικοποίηση των συνομιλιών ΕΕ - ΗΒ τον Ιούλιο για σύναψη μελλοντικής σχέσης, χωρίς να χρειαστεί παράταση της μεταβατικής περιόδου, συμφώνησαν η ηγεσία ΕΕ και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην κοινή γραπτή δήλωση ΕΕ - ΗΒ που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση υψηλού επιπέδου, περιλαμβάνεται ωστόσο  η προειδοποίηση για "έγκαιρη κατανόηση των αρχών στις οποίες βασίζεται οποιαδήποτε συμφωνία".

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός του ΗΒ Μπόρις Τζόνσον συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Κομσιιόν Ουρσούλα φον ντερ Λάιεν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντάβιντ Σασόλι, για να αποτιμήσουν την πρόοδο με στόχο να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση.

Σύμφωνα με την κοινή δήλωση "τα μέρη σημείωσαν την απόφαση του ΗΒ να μην ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου" και "επομένως, η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας αποχώρησης".

"Τα μέρη χαιρέτισαν τις εποικοδομητικές συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση που πραγματοποιήθηκαν υπό την ηγεσία των επικεφαλής διαπραγματευτών Ντ.Φροστ και Μισέλ Μπαρνιέ, επιτρέποντας και στις δύο πλευρές να αποσαφηνίσουν και να κατανοήσουν περαιτέρω τις θέσεις τους. Σημείωσαν ότι έχουν ολοκληρωθεί τέσσερις γύροι και ανταλλαγή κειμένων παρά τις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία COVID-19".

Ωστόσο, τα μέρη συμφώνησαν ότι "απαιτείται νέα δυναμική". "Υποστήριξαν τα σχέδια που συμφωνήθηκαν από τους επικεφαλής διαπραγματευτές για την εντατικοποίηση των συνομιλιών τον Ιούλιο και τη δημιουργία των πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων για τη σύναψη και την επικύρωση μιας συμφωνίας πριν το τέλος του 2020. Αυτό πρέπει να περιλαμβάνει, εάν είναι δυνατόν, την έγκαιρη κατανόηση των αρχών στις οποίες βασίζεται οποιαδήποτε συμφωνία".

Τέλος τα μέρη υπογράμμισαν την πρόθεσή τους "να εργαστούν σκληρά για να δημιουργήσουν μια σχέση, η οποία θα λειτουργούσε προς το συμφέρον των πολιτών της Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου". Επιβεβαίωσαν επίσης τη δέσμευσή τους "για πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή της Συμφωνίας Αποχώρησης".

 

Πηγή  ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.