Άρση της κατάργησης ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς θα ζητήσει η ΠΑΣΥΔΥ

Η ΠΑΣΥΔΥ θα προβεί σε γραπτό διάβημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, με το οποίο θα ζητήσει άρση της απόφασης για κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς, που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την εγκύκλιο Αρ. 1623, ημερ. 12 Ιουνίου 2020, με θέμα  «Κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων Κατηγορίας Β του καταλόγου των ευπαθών ομάδων και εργαζόμενων γονέων που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας», η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο της εγκυκλίου και αναφέρει ότι στο ίδιο πλαίσιο θα ζητήσει όπως μη προωθηθεί τυχόν κατάργηση των διευκολύνσεων που παρέχονται αυτή τη στιγμή στους γονείς για παραλαβή των παιδιών τους.

Επισημαίνει το γεγονός ότι «η απόφαση για κατάργηση των ειδικών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους γονείς εκδόθηκε σε νεκρό χρόνο με ημερομηνία εφαρμογής την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, με αποτέλεσμα να καταλάβει εξαπίνης τους γονείς στους οποίους δεν δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για τις απαιτούμενες διευθετήσεις για τη φύλαξη των παιδιών τους».
 
Σημειώνει ότι «η προαναφερόμενη απόφαση λήφθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, που οριοθετείται στις 26 Ιουνίου, και σύμφωνα με τις προηγούμενες εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών οι διευκολύνσεις και οι ρυθμίσεις για τους γονείς επρονοείτο ότι θα ίσχυαν μέχρι τουλάχιστον αυτή την ημερομηνία, αφήνοντας στην ουσία γονείς και παιδιά μετέωρους».
  
Επιπρόσθετα, η ΠΑΣΥΔΥ θα ζητήσει να ληφθούν υπόψη ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία/βρεφοκομικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν με εκ περιτροπής φοίτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σύμφωνα και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

«Συνεπώς», καταλήγει, «θα υποδειχθεί ότι η κατάργηση της ειδικής άδειας για φροντίδα παιδιού αποτελεί εσπευσμένη απόφαση, που θα δημιουργήσει ενδεχομένως σοβαρά προβλήματα στους γονείς και τα παιδιά που επηρεάζονται».

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.