Αρχίζει ο εργαστηριακός έλεγχος 10.000 εργαζομένων

Από σήμερα, Δευτέρα, αρχίζει το πρόγραμμα για τον εργαστηριακό έλεγχο 10.000 εργαζόμενων σε χώρους/επιχειρήσεις που επαναδραστηριοποιήθηκαν στο πλαίσιο της β’ και γ’ φάσης της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα θα επιδοτηθεί από το Υπουργείο Υγείας, μετά από απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 Ιουνίου 2020 και εμπίπτει στην ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης για έλεγχο του γενικού πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία διεξαγωγής εργαστηριακών εξετάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη νόσο COVID-19, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται σε χώρους/επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν την 1η Ιουνίου, καθώς και σε όσα υποστατικά επαναλειτούργησαν στις 9 και 13 Ιουνίου κατά τη γ’ φάση της στρατηγικής και εργάζονται σε θέσεις εξυπηρέτησης κοινού.

Συγκεκριμένα, σε εργαστηριακή εξέταση μέσω του προγράμματος μπορούν να υποβληθούν εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις/χώρους που επαναδραστηριοποιήθηκαν από την 1η Ιουνίου στο πλαίσιο της β’ φάσης, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικοί χώροι, ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα.

Το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις/χώρους που επαναδραστηριοποιήθηκαν στις 9 και τις 13 Ιουνίου στο πλαίσιο της γ’ φάσης, όπως εμπορικά κέντρα/πολυκαταστήματα, υπηρεσίες εστίασης εσωτερικού χώρου και γυμναστήρια.

Ο έλεγχος θα διενεργηθεί σε παγκύπρια βάση, θα είναι δειγματοληπτικός και δεν θα αφορά στο σύνολο των ατόμων που εργάζονται στις εν λόγω επιχειρήσεις.

αριθμός των εξεταζόμενων ατόμων ανά αριθμό εργαζομένων ανά υποστατικό

Σε υποστατικά μέχρι 3 εργαζόμενους, θα εξετάζεται ένας εργαζόμενος, μέχρι 10 εργαζόμενους θα εξετάζονται 3, μέχρι 30 θα εξετάζονται 6, μέχρι 50 θα εξετάζονται 10 εργαζόμενοι, μέχρι 100 θα εξετάζονται 30, από 100 εργαζόμενους και πάνω θα εξετάζονται 40 και από 150 εργαζόμενους και πάνω θα εξετάζονται 70.

Την ευθύνη για τη διευθέτηση ραντεβού έχει ο κάθε εργαζόμενος προσωπικά και όχι οι διαχειριστές των επιχειρήσεων, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση των ραντεβού και τη δειγματοληψία έχει το εργαστήριο που ανέλαβε τη Σύμβαση.

Ο πίνακας με τα σημεία δειγματοληψίας και τον τρόπο επικοινωνίας με το εργαστήριο επισυνάπτεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Κύπρος: 61 νέα κρούσματα κορωνοϊού κανένας θάνατος
20:23
Φονική καταιγίδα στην Αλαμπάμα: Εννέα παιδιά νεκρά σε καραμπόλα
19:41
Εκστρατεία συγκέντρωσης εισφορών για το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών και των λαϊκών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
19:40
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας ετοιμάζει η Ουάσινγκτον για τον Ναβάλνι
19:36
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής: Ακυρώνει τα δυναμικά μέτρα
18:42
Απόλλων: Και τυπικά Ρεβάζ Ιντζία
17:53
Χάντμπολ: Πρώτο μετάλλιο για την εθνική ανδρών της Κύπρου
17:51
Ελλάδα : 248 νέα κρούσματα ,14 νεκροί 296 οι διασωληνωμένοι
17:36
Πορτογαλία: Η παραλλαγή Δέλτα πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Λισαβόνας
17:07
Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
17:03
Κούβα: Ενθαρρυντικά τα προκαταρκτικά δεδομένα για το εγχώριο εμβόλιο Soberana 2
16:54
Βέλγιο: Το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε σε δάσος πιστεύεται πως ανήκει στον ακροδεξιό στρατιωτικό Γιούργκεν Κόνινγκς
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand