Ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα στην Αγγλία

Ανοίγουν σήμερα μετά από σχεδόν τρεις μήνες τα καταστήματα πώλησης μη αναγκαίων ειδών στην Αγγλία, εφόσον είναι σε θέση να εφαρμόζουν τους κανόνες υγιεινής και τήρησης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ των πελατών.


Πολυκαταστήματα, καταστήματα ένδυσης και υποδημάτων, βιβλιοπωλεία, καταστήματα ειδών σπιτιού και δώρων, αντικερί, καταστήματα φιλανθρωπικών οργανώσεων, γκαλερί, γραφεία στοιχημάτων, καταστήματα κινητών τηλεφώνων κ.ά προστίθενται στα καταστήματα πώλησης τροφίμων και φαρμάκων που έμειναν ανοιχτά κατά τις προηγούμενες 12 εβδομάδες του lockdown.

Παμπ, καφέ και εστιατόρια θα εξακολουθούν να μπορούν να είναι ανοιχτά μόνο για take away πωλήσεις. Το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης και των κομμωτηρίων τοποθετείται χρονικά από την κυβέρνηση το νωρίτερο στις 4 Ιουλίου.

Πολλά καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις έως και 70% καθώς έχουν απόθεμα προϊόντων αξίας 15 δισεκατομμυρίων λιρών που έχει μείνει αδιάθετο λόγω της πανδημίας.

Ήδη από το πρωί παρατηρήθηκαν ουρές πελατών έξω από ορισμένα γνωστά καταστήματα ρούχων και πολυκαταστήματα, αν και σύμφωνα με έρευνα του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής το 64% των Βρετανών δηλώνουν ότι ακόμα φοβούνται να βγουν από το σπίτι. Ένας στους πέντε μάλιστα λέει ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί καταστήματα μέχρι νεοτέρας, συνεχίζοντας τις αγορές μέσω διαδικτύου.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε την Κυριακή καταστήματα στο ανατολικό Λονδίνο καθώς έκαναν τις τελευταίες ετοιμασίες για την επαναλειτουργία τους, καλώντας τον κόσμο να βγει και να ψωνίσει, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Την ίδια παρότρυνση απηύθυνε και ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Από σήμερα επίσης είναι η υποχρεωτική η χρήση καλύμματος προσώπου στα μέσα συγκοινωνίας στην Αγγλία.

Επίσης, ανοίγουν ζωολογικοί κήποι και υπαίθριοι κινηματογράφοι, καθώς και οι χώροι λατρείας αλλά μόνο για ιδιωτική προσευχή.

Τέλος, μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα έχουν εξετάσεις του χρόνου θα μπορούν από σήμερα να πηγαίνουν στο σχολείο τους για να έχουν επαφή με τους δασκάλους τους για τον ένα μήνα που απομένει έως τις θερινές διακοπές.

Ανταπόκριση: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:33

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.