H Επ. Οικονομικών ενημερώνεται για τη νέα μορφή του προϋπολογισμού

Για τη νέα μορφή του κρατικού προϋπολογισμού, ο οποίος από το 2022 και εντεύθεν θα καταρτίζεται στη βάση δραστηριοτήτων (Activity-Based Budget), ενημερώνεται στη συνεδρία της της Δευτέρας, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Στην αυριανή συνεδρία, εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών θα παρουσιάσουν τη νέα μορφή του κρατικού προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2019 έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του νέου μηχανογραφημένου συστήματος διαχείρισης πόρων (Enterprise Resource System, ERP), η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου του 2022, επιτρέποντας τη μετάβαση στον κρατικό προϋπολογισμό στη βάση Δραστηριοτήτων.

Εξάλλου, στην ατζέντα της επιτροπής βρίσκονται επίσης εναρμονιστικοί νόμοι για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, ο τροποποιητικός νόμος για το Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων και Εξυγίανσης Πιστωτικών Ιδρυμάτων, που αφορούν κυρίως στη διαγραφή αναφορών στη βασική νομοθεσία και στους βασικούς κανονισμούς σε «Ταμείο Εγγύησης/Καταθέσεων των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΚ ΣΠΙ)»ως απόρροια της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, καθώς και κατάργηση του ΤΕΚ ΣΠΙ και μεταφορά των πόρων του στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων. Στην ατζέντα βρίσκεται επίσης ο περί Φόρων Κατανάλωσης (Τροποποιητικός) Νόμος του 2020, που με στόχο την εναρμόνιση με την οδηγία (ΕΕ) 2019/475.

Θα συζητηθεί επίσης θέμα εξαίρεσης από την απαγόρευση πλήρωσης κενών θέσεων για το Υπουργείο Μεταφορών και αποδέσμευση κονδυλίων που αφορά δαπάνες για σύμβαση υπηρεσιών και αγορά υπηρεσιών από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Τα μέλη της επιτροπής θα διαβουλευθούν μεταξύ τους επί του περί Μικρών Διαχειριστών Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων Νόμου του 2019, καθώς και για τις τροπολογίες επί του περί Φορολογίας του Εισοδήματος, τροποποιητικού νόμου του 2019 και του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμου του 2019. Οι δύο νόμοι αφορούν στην εναρμόνιση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες 2016/1164 και 2017/952 του Συμβουλίου ημερομηνίας 12ης Ιουλίου 2016 και 29ης Μαΐου 2017, γνωστές ως ATAD I (Anti-Tax Avoidance Directive) και ATAD II αντίστοιχα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:34

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.