Λεβέντης:Για τις παραβιάσεις των λίγων τιμωρούνται όλα τα κέντρα αναψυχής

Τη διαφωνία του Παγκύπριου Συνδέσμου ιδιοκτητών Κέντρων αναψυχής με το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα λειτουργίας των κέντρων αναψυχής, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΓΓ του Συνδέσμου Φάνος Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «για τις παραβιάσεις των πολύ λίγων, τιμωρείται ολόκληρη η βιομηχανία κέντρων αναψυχής , εντελώς άδικα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Από τη πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας μέρους των κέντρων αναψυχής, αναφέρει ο κ. Λεβέντης, ο Σύνδεσμος καλούσε και καλεί τους επιχειρηματίες παγκύπρια «όπως εφαρμόζουν πιστά, με ευλάβεια και πειθαρχία όλες τις πρόνοιες που απορρέουν μέσα από τις υφιστάμενες νομοθεσίες που διέπουν τη λειτουργία των κέντρων αναψυχής, τα διατάγματα και το πρωτόκολλο».

Προχώρησε δε, όπως είπε, «και κατάρτισε και ειδικό εγχειρίδιο ώστε να διευκολύνει ακόμα περισσότερο τους επιχειρηματίες στο δύσκολο πραγματικά έργο που είχαν και έχουν να φέρουν εις πέρας».

Παρόολα αυτά, πρόσθεσε, «παρουσιάστηκαν από τη πρώτη στιγμή κρούσματα μη συμμόρφωσης και απειθαρχίας από ελάχιστους, οι οποίοι έδωσαν και την αφορμή στο αρμόδιο Υπουργείο να εκδώσει νέο πρωτόκολλο με ακόμα πιο αυστηρούς και περιοριστικούς όρους. Κάτι για το οποίο ασφαλώς και διαφωνούμε, αφού για τις παραβιάσεις των πολύ λίγων, τιμωρείται ολόκληρη η βιομηχανία, εντελώς άδικα με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Ανέφερε ότι «πολλοί χώροι πού ήδη λειτουργούσαν, βρίσκονται σε δύσκολη θέση με τη δραστική μείωση της δυνατότητας φιλοξενίας ικανοποιητικού αριθμού επισκεπτών, ώστε οι επιχειρήσεις τους να είναι βιώσιμες και άλλες δεν άνοιξαν καθόλου για ακριβώς τον ίδιο λόγο».

«Έχουμε τις κατηγορίες των μουσικοχορευτικών, νυκτερινών κέντρων κ.α., τα οποία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμα και δεν γνωρίζουν και πότε θα λειτουργήσουν, κουβαλώντας τον δικό τους σταυρό με τα τεράστια οικονομικά βάρη που συσσωρεύονται κάθε μέρα που είναι κλειστά. Δικαιολογημένα αισθάνονται και πίκρα, αφού νοιώθουν μία μεγάλη αδικία σε σύγκριση με άλλους συναδέλφους τους, που ανήκουν στις κατηγορίες που έχουν ήδη λειτουργήσει και βέβαια ευτυχώς λένε, αφού θα μπορούν έστω και αυτοί να καλύπτουν μέρος των δαπανών τους», είπε.

Ανέφερε ότι «το απαράδεκτο όμως το οποίο συμβαίνει και θα πρέπει να παρέμβει το Υφυπουργείο Τουρισμού μέσω του Υφυπουργού κ. Σάββα Περδίου είναι να σταματήσουν οι καταγγελίες προς όσους επιχειρηματίες δεν τους έχουν εκδώσει ακόμα οι τοπικές αρχές τις απαραίτητες άδειες , χωρίς να ευθύνονται για τη καθυστέρηση οι ίδιοι».

«Είναι αδιανόητο», είπε, «η Αστυνομία να καταγγέλλει, ενώ τους παρουσιάζονται τα δικαιολογητικά της κατάθεσης των αιτήσεων τους, ακόμα και αποδείξεις πληρωμών των αδειών. Όσοι ιδιοκτήτες κατείχαν τις απαραίτητες άδειες κατά τη περσινή περίοδο, είτε θα έπρεπε να τους είχαν ανανεωθεί αυτόματα, είτε να μη καταγγέλλονται και όχι η δική τους αδυναμία να εκδώσουν έγκαιρα τις άδειες των δημοτών τους να θεωρείται μια πολύ καλή πηγή εσόδων».

«Είναι προκλητικό και απαράδεκτο», πρόσθεσε, «με αφορμή και πάλι τα πρόσφατα γεγονότα, να επιχειρείται κατάσχεση μεγαφώνων, αλλά και καταγγελίες όχι για πρόκληση οχληρίας αλλά για μη έκδοση της άδειας εκπομπής ήχου που αρκετοί Δήμοι δεν έχουν ιδέα ακόμα πώς θα την εκδίδουν, κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ήταν έτοιμοι από τη 1.1.2017 όπου και η Νομοθεσία αυτή τέθηκε σε ισχύ».

Σχετικά με τα προτεινόμενα νομοσχέδια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Λεβέντης είπε ότι «δεν διαφωνήσαμε με την πρόθεση αλλά με τη φιλοσοφία της και τις καταστροφικές και εξοντωτικές χρηματικές ποινές που προέβλεπε και προβλέπει ακόμα. Αντιδράσαμε πρώτιστα για τη μη διαβούλευση μαζί μας, στερώντας μας έτσι το αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό μας δικαίωμα, αυτό της διαβούλευσης και κατάθεσης θέσεων, αλλά και για την απουσία της αρχής της αναλογικότητας».

Σημείωσε ότι «η χτεσινή ανακοίνωση για την κατηγοριοποίηση των κέντρων αναψυχής είναι προς την ορθή κατεύθυνση με πρόβλημα τις πολύ ψηλές ακόμα χρηματικές ποινές. Δεν λαμβάνεται επίσης υπόψη το γεγονός της συρρίκνωσης της δυναμικότητας των χώρων. Αρά θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται με σαφήνεια ότι αυτό που θα λαμβάνεται υπόψη θα είναι η δυναμικότητα του κέντρων αναψυχής τη συγκεκριμένη και δεδομένη στιγμή», είπε.

«Θα πρέπει επίσης να είναι ξεκάθαρα τα αδικήματα για τα οποία θα αναφέρεται η νομοθεσία αλλά και ξεκάθαρη και κρυστάλλινη η ανάγνωση της από όλους με τον ίδιο τρόπο. Όσα έχουμε ακούσει και έχουμε δει τη τελευταία περίοδο , δυστυχώς μας ανησυχούν στο μέγιστο βαθμό. Η νομοθεσία θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην επιτρέπει την προστασία οιασδήποτε μορφής», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:34

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Σε 65 σημεία δειγματοληψίας τα rapid test την Παρασκευή
20:59
Έρευνα: Το εμβόλιο της Moderna αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους
20:55
Ένας θάνατος και 460 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ραντεβού για άτομα ηλικίας 35 και 36 ετών
20:07
Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για γα νέα μέτρα από τις 10 Μαΐου δίνει το Υπουργείο Υγείας
19:48
BioNTech: Η άρση των πατεντών για τα εμβόλια δεν θα είχε αποτέλεσμα "βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα"
19:31
Η ΕΕ χρειάζεται ταχύτερη, πιο ενωμένη και αποτελεσματική αντίδραση σε κρίσεις επεσήμανε ο ΥΠΑΜ στο Συμβούλιο
18:57
Βρετανία: Αριθμός ρεκόρ θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ κατά τη διάρκεια των καραντίνων
18:43
Ρωσία: Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
18:21
Ελλάδα:3.421 νέα κρούσματα, 754 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι
18:07
Υπ. Υγείας: Διπλασιάζονται οι σταθμοί για rapid test, το corona pass η ασφάλεια μας στην καθημερινότητα
17:38
Σύσκεψη για το Κυπριακό είχε ο Τατάρ, ο Ταλάτ μιλά για αλλαγή της στάσης της Τουρκίας
17:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand