Στα παραλιακά μέτωπα επικεντρώνεται αυτή την περίοδο η αστυνόμευση

Στα παραλιακά μέτωπα επικεντρώνεται αυτή την περίοδο η αστυνόμευση για επιτήρηση της εφαρμογής των διαταγμάτων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, στην οποία συμμετείχαν η ηγεσία της Αστυνομίας και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των επαρχιών.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί για την επιτήρηση της εφαρμογής των διαταγμάτων, για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Αφού ενημερώθηκε η ηγεσία για την υφιστάμενη κατάσταση, ειδικά στα παραλιακά μέτωπα, ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφερόμενος εκ νέου στις υπάρχουσες οδηγίες τόνισε την ανάγκη για αυστηρή εφαρμογή των προνοιών των Υπουργικών Διαταγμάτων, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας", προστίθεται.

Αναφέρεται πως "η αστυνόμευση για την επόμενη περίοδο, όπου περιλαμβάνεται και το τρέχον Σαββατοκύριακο, θα επικεντρωθεί στα παραλιακά μέτωπα, στους πεζόδρομους αλλά και σε χώρους όπου μπορεί να παρατηρηθεί συνωστισμός, πάντοτε με τη συνεργασία και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τροχονόμων και ναυαγοσωστών".

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία όπου παρατηρείται αυξημένη παρουσία συμπολιτών μας, για να υπενθυμίζει και να συμβουλεύει το κοινό για τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται, σύμφωνα με τα διατάγματα, τονίζοντας παράλληλα τους κινδύνους από τη μη τήρηση των αναγκαίων μέτρων και αποστάσεων. Αν και οι καταγγελίες, δεν είναι αυτοσκοπός, εκεί και όπου σημειώνονται σοβαρές παραβάσεις θα γίνονται καταγγελίες με βάση των περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, προστίθεται.

Περαιτέρω, και με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα σε σχέση με τη μετάβαση πιστών στους Ιερούς Ναούς, και για σκοπούς αποφυγής τυχόν παρερμηνείας των Διαταγμάτων και κατά συνέπεια δυσάρεστων καταστάσεων και ταλαιπωρίας, διευκρινίζεται ότι, όσον αφορά στη μετάβαση σε Ιερούς Ναούς, συνεχίζουν να ισχύουν αυστηρά οι πρόνοιες του τελευταίου σχετικού Διατάγματος όπου δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία πέραν των δέκα ατόμων σε χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Τέλος, τονίζεται ότι απώτερος στόχος των προσπαθειών που καταβάλλονται είναι η διατήρηση των ήδη καλών και ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων σε αυτή την κοινή προσπάθεια για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
15:13
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προβαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το Nautical Geo
14:32
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ - Μπορέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
14:16
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 21 τραυματίες σε ξεχωριστές εκρήξεις
13:39
ΥΠΕΣ: Μετά την αναβολή των τοπικών εκλογών άνοιξε ο δρόμος για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
13:19
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
12:51
Με τη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Αίγυπτο η πολυεθνική άσκηση Bright Star 2021
12:30
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 76η ΓΣ του ΟΗΕ
12:08
Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα (εικόνες)
11:43
Aφγανιστάν:Δύο εκρήξεις στην Καμπούλ, αρκετοί τραυματίες
11:19
Εθελοντές καθάρισαν την παραλία και τον βυθό στο Μακένζυ (εικόνες)
11:10
Συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με τα αδασμολόγητα καπνικά
10:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand