ΠΟΕΔ: Συσκέψεις επί συσκέψεων με φόντο το προγραμματισμό για την παιδεία

Την κατάσταση στην παιδεία, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες, εξέτασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ενώ θα συνέλθει εκ νέου μόλις ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα συνέλθει ξανά εκτάκτως, μόλις δημοσιοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μετά που θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, για να εξετάσει την τελική κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί».
 
Η ΠΟΕΔ λέει ακόμη ότι αναμένει γραπτές απαντήσεις, τόσο από τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ για όλα τα θέματα εργασιακής φύσης που αναφέρονται στην επιστολή που του έχει αποστείλει η ΠΟΕΔ, όσο και από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης στα ερωτήματα που έχει θέσει σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.
 
«Την ίδια στιγμή, δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις σε μέτρα που με βάση τα πρωτόκολλα θα πρέπει να ληφθούν/εφαρμοστούν για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή που έχουν εξαρτώμενο συγγενή πρώτου βαθμού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες» προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η ΠΟΕΔ επαναλαμβάνει εξάλλου την κάθετη διαφωνία της με το ενδεχόμενο ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων μέσα από την τάξη, είτε μέσω κάμερας είτε μέσω μικροφώνων. «Σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΥΠΠΑΝ κάτι ανάλογο από τους εκπαιδευτικούς, ως ΠΟΕΔ θα καλέσουμε τα μέλη μας να μην εφαρμόσουν τέτοιες οδηγίες», λέει. Πέραν των σοβαρών νομικών θεμάτων που προκύπτουν με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών από ένα τέτοιο ενδεχόμενο και του γεγονότος ότι σε ελάχιστα σχολεία υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η οργάνωση λέει ότι η απευθείας μετάδοση του μαθήματος εμποδίζει την παιδαγωγική διαδικασία, κυρίως μέσα από τον περιορισμό της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης εκπαιδευτικών και μαθητών.
 
Ακόμη αναφέρει ότι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δεν έχουν ακόμη παραλάβει τις συσκευές εργασίας για σύγχρονη εκπαίδευση (tablets), που εδώ και πολλές μέρες έχει ανακοινώσει πως έχει εξασφαλίσει ο ΥΠΠΑΝ.
 
Η ΠΟΕΔ αναγνωρίζει εξάλλου τη χρησιμότητα της ιστοσελίδας του σχολείου για την ασύγχρονη εκπαίδευση αλλά και γενικότερα για τη λειτουργία του σχολείου, λέει όμως ότι αυτή παραμένει προαιρετική για το κάθε σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της, ιδιαίτερα στις μικρές σχολικές μονάδες και στα νηπιαγωγεία που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος συντονιστή για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα επιδιώξει το επόμενο χρονικό διάστημα σειρά επαφών, τόσο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όσο και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τη στελέχωση των σχολείων και αλλά υπηρεσιακά θέματα εκπαιδευτικών, όπως προαγωγές, μεταθέσεις και αντικαταστάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:15

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Ελεύθερη η δασκάλα της ελληνικής γλώσσας στο Ντόνετσκ που είχε συλληφθεί για «φίλο ουκρανική» στάση
19:07
Πρώτη συνάντηση Μιχάλη Χατζηπαντέλα - Σταύρου Μιχαήλ
19:01
Σύγχρονα σωστικά σημεία σε περιοχές αυξημένης επισκεψιμότητας
18:25
Ουσιαστικές συζητήσεις μεταξύ των υπουργών εξωτερικών Κύπρου - Κατάρ
17:49
Από την αρχή της επιστράτευσης έφυγαν από τη Ρωσία περίπου 700.000 άτομα
17:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 4/10/2022
17:13
Γελοία και ανυπόστατη, χαρακτηρίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία την κατηγορία του Τμήματος Δασών
16:43
Τουρκία: Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν νομοσχέδιο ότι εντείνει τη λογοκρισία
16:15
Κοινός φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές από το 2024
16:03
Νέα αντιπαράθεση με βουλευτές της ελλοχεύει για την Τρας για το ύψος αύξησης των επιδομάτων πρόνοιας
15:56
Ρώσος ΥΠΑΜ: Περισσότεροι από 200.000 άνδρες έχουν επιστρατευθεί μέχρι σήμερα
15:28
Δασκάλα ελληνικής γλώσσας συνελήφθη από Ρώσους για φιλο-ουκρανική στάση
15:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand