ΠΟΕΔ: Συσκέψεις επί συσκέψεων με φόντο το προγραμματισμό για την παιδεία

Την κατάσταση στην παιδεία, όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες, εξέτασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, ενώ θα συνέλθει εκ νέου μόλις ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ θα συνέλθει ξανά εκτάκτως, μόλις δημοσιοποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα ισχύσουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και μετά που θα ανακοινωθεί η οριστική απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, για να εξετάσει την τελική κατάσταση, όπως θα διαμορφωθεί».
 
Η ΠΟΕΔ λέει ακόμη ότι αναμένει γραπτές απαντήσεις, τόσο από τον Γενικό Διευθυντή του ΥΠΠΑΝ για όλα τα θέματα εργασιακής φύσης που αναφέρονται στην επιστολή που του έχει αποστείλει η ΠΟΕΔ, όσο και από τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης στα ερωτήματα που έχει θέσει σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων.
 
«Την ίδια στιγμή, δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις σε μέτρα που με βάση τα πρωτόκολλα θα πρέπει να ληφθούν/εφαρμοστούν για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού ή που έχουν εξαρτώμενο συγγενή πρώτου βαθμού που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες» προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η ΠΟΕΔ επαναλαμβάνει εξάλλου την κάθετη διαφωνία της με το ενδεχόμενο ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων μέσα από την τάξη, είτε μέσω κάμερας είτε μέσω μικροφώνων. «Σε περίπτωση που ζητηθεί από το ΥΠΠΑΝ κάτι ανάλογο από τους εκπαιδευτικούς, ως ΠΟΕΔ θα καλέσουμε τα μέλη μας να μην εφαρμόσουν τέτοιες οδηγίες», λέει. Πέραν των σοβαρών νομικών θεμάτων που προκύπτουν με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών από ένα τέτοιο ενδεχόμενο και του γεγονότος ότι σε ελάχιστα σχολεία υπάρχει αυτή η δυνατότητα, η οργάνωση λέει ότι η απευθείας μετάδοση του μαθήματος εμποδίζει την παιδαγωγική διαδικασία, κυρίως μέσα από τον περιορισμό της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης εκπαιδευτικών και μαθητών.
 
Ακόμη αναφέρει ότι εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης δεν έχουν ακόμη παραλάβει τις συσκευές εργασίας για σύγχρονη εκπαίδευση (tablets), που εδώ και πολλές μέρες έχει ανακοινώσει πως έχει εξασφαλίσει ο ΥΠΠΑΝ.
 
Η ΠΟΕΔ αναγνωρίζει εξάλλου τη χρησιμότητα της ιστοσελίδας του σχολείου για την ασύγχρονη εκπαίδευση αλλά και γενικότερα για τη λειτουργία του σχολείου, λέει όμως ότι αυτή παραμένει προαιρετική για το κάθε σχολείο και σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της, ιδιαίτερα στις μικρές σχολικές μονάδες και στα νηπιαγωγεία που δεν υπάρχει καθόλου χρόνος συντονιστή για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η Γραμματεία της ΠΟΕΔ θα επιδιώξει το επόμενο χρονικό διάστημα σειρά επαφών, τόσο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όσο και για άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τη στελέχωση των σχολείων και αλλά υπηρεσιακά θέματα εκπαιδευτικών, όπως προαγωγές, μεταθέσεις και αντικαταστάσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:15

Τελευταιες Ειδησεις

18 Σεπτεμβρίου
Τριήμερη κράτηση σε 32χρονο σε σχέση με υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης
17:21
Περισσότερες από 200 συλλήψεις στη Μελβούρνη σε διαδήλωση
16:10
Σε συναγερμό το αμερικανικό Καπιτώλιο ενόψει διαδήλωσης υποστηρικτών Τραμπ
16:08
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
15:13
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα προβαίνει το ελληνικό ΥΠΕΞ για το Nautical Geo
14:32
Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ - Μπορέλ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
14:16
Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 21 τραυματίες σε ξεχωριστές εκρήξεις
13:39
ΥΠΕΣ: Μετά την αναβολή των τοπικών εκλογών άνοιξε ο δρόμος για εφαρμογή της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης
13:19
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν : Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
12:51
Με τη δυναμική συμμετοχή της Κύπρου ολοκληρώθηκε στην Αίγυπτο η πολυεθνική άσκηση Bright Star 2021
12:30
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην 76η ΓΣ του ΟΗΕ
12:08
Η Πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούντιθ Γκάρμπερ συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας ΚΟΤ στην Λάρνακα (εικόνες)
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand