Παθογένειες του συστήματος υγείας ανέδειξε η πανδημία, λέει η Κυπριακή Ετ. Παθολογίας

Η κρίση της πανδημίας των τελευταίων μηνών ανέδειξε για ακόμα μια φορά παθογένειες τόσο του συστήματος Υγείας που κραυγάζει εναγωνίως για τους κινδύνους υποστελέχωσης του όσο και για την – κατά το δοκούν - καπηλεία της ειδικότητας της Παθολογίας από μέρους  ιατρών, αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Παθολογίας.
 
Σε ανακοίνωση της, η Εταιρεία διαβεβαιώνει τα μέλη της ειδικούς Παθολόγους ότι σε συνεργασία με τον ΠΙΣ παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα συνεχίσει να αγωνίζεται παρά το πλευρό όλων των συναδέλφων της.

Σημειώνει ότι η πολιτεία το φείλει να αναγνωρίσει κάποια στιγμή την προσφορά των ειδικών Παθολόγων και να τους κατατάξει έμπρακτα στη θέση που τους αξίζει. «Εμείς από την πλευρά μας ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εκεί όπου και όποτε μας ζητηθεί για την υγεία του λαού μας», προσθέτει.  
 
Η Κυπριακή Εταιρεία Παθολογίας αποτιμώντας τους δύο  μήνες της πανδημίας εκφράζει την περηφάνια και ευγνωμοσύνη προς τα μέλη – συνάδελφους της ειδικούς παθολόγους για :
      
α) την χωρίς δισταγμό άμεση ανταπόκριση εθελοντών ιατρών- ειδικών παθολόγων  στο κάλεσμα της πολιτείας για ενίσχυση του συστήματος Υγείας. 
β) την ηρωική προσφορά των ειδικών παθολόγων των δημόσιων νοσοκομείων που συνεχίζουν το έργο τους παρά το γεγονός ότι αρκετοί προσεβλήθησαν από τον ιο , τέθηκαν σε καραντίνα και χωρίς να αναζητήσουν άλλοθι επανήλθαν στο καθήκον τους
γ) την εθελοντική προσφορά των ιδιωτών ειδικών παθολόγων αλλά και των ειδικών παθολόγων που ανήκουν στο ΓΕΣΥ οι οποίοι εγκατέλειψαν ιατρεία και οικογένειες για να βρεθούν πάρα το πλευρό των συναδέλφων τους στα δημόσια Νοσοκομεία και
δ) τους ειδικούς παθολόγους – προσωπικούς ιατρούς του ΓΕΣΥ που παρέμειναν στα ιατρεία τους και συνέχισαν να εξυπηρετούν τους δικαιούχους του είτε τηλεφωνικώς είτε μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:15

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιανουαρίου
Έκκληση Σολτς-Στόλτενμπεργκ στη Μόσχα για αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο
19:00
Επιβεβαιώνεται η πτωτική τροχιά κρουσμάτων Covid στο ΗΒ παρά τα σχεδόν 100.000 περιστατικά
18:30
Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές
17:35
Εφαρμόζεται από την προσεχή Δευτέρα το μέτρο του test to stay στα σχολεία
17:26
Άρση περιορισμών στη Σκωτία λόγω «καθοδικής τάσης» του κορωνοϊού
17:22
Η πρόοδος των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και η δημιουργία Αρχής Πάταξης της Διαφθοράς, συζητήθηκαν στο Προεδρικό
16:55
Europol: Eξάρθρωση του δικτύου VPNLab.net, το οποίο εκμεταλλεύονταν χάκερ
16:48
Κυπριακό, διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα συζήτησε ο ΥΠΕΞ με ξένους Πρέσβεις
16:38
Στον 2ο γύρο του Australian Open ο Τσιτσιπάς
16:03
Διαψεύδει «κατηγορηματικά» ο Τζόνσον ότι είχε προειδοποιηθεί για το κορωνο πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ
15:55
Την ελπίδα ότι το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για το Κυπριακό θα καταγράφει όσα έχουν παραληφθεί από την έκθεση του γγ, εξέφρασε ο ΠτΔ
15:50
ΑΚΕΛ για East Med: Ο ΠτΔ να απαντήσει πρώτα στον Υπ. Εξωτερικών, ύστερα απαντά και στο ΑΚΕΛ
15:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand