Καθοριστική η σημερινή μέρα για το μέλλον της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν

Καθοριστική η σημερινή μέρα για την τύχη της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν, η οποίο αναβλήθηκε προσωρινά από το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου εξαιτίας του κορωνοϊού.



Στις 11 το πρωί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό με την ηγεσία της ΚΟΠ υπό τον Πρόεδρο της Γιώργο Κούμα και όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς της χώρας, ΠΑΣΠ, και Σύνδεσμο Διαιτητών. Στη σύσκεψη θα παρευρεθούν επίσης και ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης. Η σύσκεψη κρίνεται καθοριστικής σημασίας για το αν θα επαναρχίσουν οι φετινές διοργανώσεις.

Κύριο αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης θα είναι το Πρωτόκολλο Υγείας που θα διέπει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, καθώς και θέματα οικονομικής φύσης και ενίσχυσης των σωματείων που έχουν πληγεί εξαιτίας της διακοπής.

Αν και η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε αυτές τις μέρες ότι η συνέχιση της αγωνιστικής δράσης είναι καθαρά απόφαση της ΚΟΠ, πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στο Προεδρικό. Στη συνέχεια, η ΚΟΠ θα προχωρήσει αύριο σε νέα Γενική Συνέλευση, όπου θα πάρει και την τελική πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή για έγκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το κλίμα που επικρατούσε μέχρι την περασμένη εβδομάδα ευνοούσε την πλήρη διακοπή της σεζόν. Ωστόσο, αυτό αντιστράφηκε μετά και από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή.

Το Πρωτόκολλο Υγείας που θα τεθεί επί τάπητος σήμερα, είναι αυτό που θα διέπει όλων των παραμέτρων που αφορούν το ποδόσφαιρο, όπως τη διεξαγωγή των προπονήσεων, τις μετακινήσεις των ομάδων, τις αποστολές των ομάδων στους αγώνες, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και το τι θα γίνει σε ένα ενδεχόμενο εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια ή περισσότερες ομάδες.

Η Κυβέρνηση με τα μέχρι σήμερα δεδομένα και τα Διατάγματα έχει δώσει το πράσινο φως για διεξαγωγή προπονήσεων μέχρι πέντε αθλητών μαζί, από τις 18 θα δίδεται η ευχέρεια προπονήσεων μέχρι 10 αθλητών και από την 1η Ιουνίου οι προπονήσεις θα διεξάγονται κανονικά με πλήρεις ομάδες. Παράλληλα, με βάση τα διατάγματα, το πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις 9 Ιουνίου και μετά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:16

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.