Δεν είναι λύση η διεξαγωγή των Παγκύπριων το απόγευμα, αναφέρει η ΠΣΕΜ

Η «λύση» του να γίνουν απόγευμα οι Παγκύπριες εξετάσεις, δεν είναι λύση, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ.
 
Σημειώνει, παράλληλα, ότι η μόνη εφικτή λύση για να μπορούν να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία είναι οι μαθητές τις Α’ και Β’ Λυκείου να μην πάνε στο σχολείο ή τα μαθήματα τους να τερματιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου, ούτως ώστε κατά την περίοδο των εξετάσεων να πηγαίνουν στα σχολεία μόνο όσοι θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις.
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι πληροφορήθηκε μέσω δημοσιευμάτων για προβλήματα που προκύπτουν με την διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων σε μεγάλους εξωτερικούς χώρους και ότι από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο εντός των σχολείων, είτε στα κλειστά γήπεδα είτε σε μεγάλες αίθουσες που διαθέτουν τα σχολεία.
 
«Με αυτό το ενδεχόμενο, που με βάση τα δημοσιεύματα είναι το πιο πιθανό, προκύπτουν ερωτήματα και προβλήματα, τα οποία ως ΠΣΕΜ θέλουμε να προλάβουμε γιατί από τις Παγκύπριες εξετάσεις κρίνεται το μέλλον χιλιάδων τελειόφοιτων μαθητών. Καταρχάς θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, μάσκες κλπ) για να μην έχουμε άλλα δυσάρεστα. Δεύτερο, προκύπτει το ερώτημα πώς θα μπορούν οι τελειόφοιτοι να παρακαθίσουν στις εξετάσεις τη στιγμή που στα σχολεία θα βρίσκονται και οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου με ό,τι αυτό σημαίνει (κουδούνια, θόρυβος κατά τα διαλείμματα κ.λπ.)», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές είναι έτοιμοι να δεχτούν τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται για τις εξετάσεις σε σχέση με την πανδημία π.χ. εξέταση μέσα σε συνθήκες καύσωνα.
 
«Έχουν το δικαίωμα όμως να παρακαθίσουν στις εξετάσεις χωρίς άλλους θορύβους που θα τους αποσπούν την προσοχή και ίσως προκαλέσουν χάος. Επίσης θα υπάρχει απίστευτη σύγχυση μεταξύ μαθητών που θα πηγαίνουν σχολείο για να δώσουν εξετάσεις και μαθητών που θα πηγαίνουν σχολείο για μαθήματα. Θεωρούμε ότι η μόνη εφικτή λύση για να μπορούν να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία είναι οι μαθητές τις Α’ και Β’ Λυκείου να μην πάνε στο σχολείο ή τα μαθήματα τους να τερματιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου, ούτως ώστε κατά την περίοδο των εξετάσεων να πηγαίνουν στα σχολεία μόνο όσοι θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις», σημειώνει.
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «επιτέλους, έστω και μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων, χωρίς όμως τις ώρες διεξαγωγής της κάθε εξέτασης».
 
« Η «λύση» του να γίνουν απόγευμα οι εξετάσεις που φαίνεται ότι σκέφτονται κάποιοι, δεν είναι λύση για πολλούς λόγους. Οι βασικότεροι λόγοι είναι ότι οι μαθητές και γενικά όλοι οι άνθρωποι, είναι πιο ξεκούραστοι και πιο συγκεντρωμένοι το πρωί και δεύτερο, το απόγευμα θα είναι δύσκολη η μετάβαση μαθητών από μακρινές περιοχές στο σχολείο λόγω μειωμένων διαδρομών λεωφορείων. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα τις ώρες διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων και αυτές να είναι πρωινές», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:15

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Αμερικανικά ΜΜΕ για την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
07:59
Μεγάλη αύξηση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου
07:41
Ιράν: Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην επαρχία Ισφαχάν είναι απόλυτα ασφαλείς
07:36
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Αμερικανικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ
05:45
18 Απριλίου
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.