Δεν είναι λύση η διεξαγωγή των Παγκύπριων το απόγευμα, αναφέρει η ΠΣΕΜ

Η «λύση» του να γίνουν απόγευμα οι Παγκύπριες εξετάσεις, δεν είναι λύση, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΠΣΕΜ.
 
Σημειώνει, παράλληλα, ότι η μόνη εφικτή λύση για να μπορούν να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία είναι οι μαθητές τις Α’ και Β’ Λυκείου να μην πάνε στο σχολείο ή τα μαθήματα τους να τερματιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου, ούτως ώστε κατά την περίοδο των εξετάσεων να πηγαίνουν στα σχολεία μόνο όσοι θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις.
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι πληροφορήθηκε μέσω δημοσιευμάτων για προβλήματα που προκύπτουν με την διεξαγωγή των Παγκύπριων Εξετάσεων σε μεγάλους εξωτερικούς χώρους και ότι από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο εντός των σχολείων, είτε στα κλειστά γήπεδα είτε σε μεγάλες αίθουσες που διαθέτουν τα σχολεία.
 
«Με αυτό το ενδεχόμενο, που με βάση τα δημοσιεύματα είναι το πιο πιθανό, προκύπτουν ερωτήματα και προβλήματα, τα οποία ως ΠΣΕΜ θέλουμε να προλάβουμε γιατί από τις Παγκύπριες εξετάσεις κρίνεται το μέλλον χιλιάδων τελειόφοιτων μαθητών. Καταρχάς θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (τήρηση αποστάσεων, μάσκες κλπ) για να μην έχουμε άλλα δυσάρεστα. Δεύτερο, προκύπτει το ερώτημα πώς θα μπορούν οι τελειόφοιτοι να παρακαθίσουν στις εξετάσεις τη στιγμή που στα σχολεία θα βρίσκονται και οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου με ό,τι αυτό σημαίνει (κουδούνια, θόρυβος κατά τα διαλείμματα κ.λπ.)», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές είναι έτοιμοι να δεχτούν τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται για τις εξετάσεις σε σχέση με την πανδημία π.χ. εξέταση μέσα σε συνθήκες καύσωνα.
 
«Έχουν το δικαίωμα όμως να παρακαθίσουν στις εξετάσεις χωρίς άλλους θορύβους που θα τους αποσπούν την προσοχή και ίσως προκαλέσουν χάος. Επίσης θα υπάρχει απίστευτη σύγχυση μεταξύ μαθητών που θα πηγαίνουν σχολείο για να δώσουν εξετάσεις και μαθητών που θα πηγαίνουν σχολείο για μαθήματα. Θεωρούμε ότι η μόνη εφικτή λύση για να μπορούν να διεξαχθούν οι εξετάσεις στα σχολεία είναι οι μαθητές τις Α’ και Β’ Λυκείου να μην πάνε στο σχολείο ή τα μαθήματα τους να τερματιστούν μέχρι τις 5 Ιουνίου, ούτως ώστε κατά την περίοδο των εξετάσεων να πηγαίνουν στα σχολεία μόνο όσοι θα παρακαθίσουν στις εξετάσεις», σημειώνει.
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «επιτέλους, έστω και μετά από τόσο μεγάλη καθυστέρηση, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων, χωρίς όμως τις ώρες διεξαγωγής της κάθε εξέτασης».
 
« Η «λύση» του να γίνουν απόγευμα οι εξετάσεις που φαίνεται ότι σκέφτονται κάποιοι, δεν είναι λύση για πολλούς λόγους. Οι βασικότεροι λόγοι είναι ότι οι μαθητές και γενικά όλοι οι άνθρωποι, είναι πιο ξεκούραστοι και πιο συγκεντρωμένοι το πρωί και δεύτερο, το απόγευμα θα είναι δύσκολη η μετάβαση μαθητών από μακρινές περιοχές στο σχολείο λόγω μειωμένων διαδρομών λεωφορείων. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα τις ώρες διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων και αυτές να είναι πρωινές», καταλήγει η ΠΣΕΜ, στην ανακοίνωση της.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:15

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιανουαρίου
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή (23/01)
08:19
22 Ιανουαρίου
Ράλι Μοντε Κάρλο: Επική μάχη με τους δύο Γάλλους παγκόσμιους πρωταθλητές
21:18
Άλλοι έξι θάνατοι και 1,984 νέα κρούσματα κορονοιού στην Κύπρο
20:05
Ρωσία-Ουκρανία: Οι διαπραγματευτές του "σχήματος της Νορμανδίας" θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας στο Παρίσι
17:59
Ελλάδα - κορονοϊός: 18.333 νέα κρούσματα, 73 θάνατοι, 668 διασωληνωμένοι
17:39
Προς κύρωση το μνημόνιο συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής
17:24
Γαλλία: Αγνοείται η τύχη ενός 75χρονου Γάλλου που προσπαθούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό
17:03
Β' Κατηγορία: Μόνη στην κορυφή η Ένωση
16:54
Δεκατέσσερις γυναίκες μεταξύ των 24 μελών της κυβέρνησης του Γκαμπριέλ Μπόριτς στη Χιλή
16:44
ΕΟΔΥ: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον
16:28
Την απόλυτη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος
16:09
Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
15:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand