ΥΠΕΞ: Η Άγκυρα να προσέλεθει στο Διεθνές Δικαστήριο για τα θαλάσσια σύνορα

Να συνεναίσει στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για έναρξη διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των θαλασσίων συνόρων Κύπρου - Τουρκίας, κάλεσε την Αγκυρα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σχολιάζοντας την έντονη αντίδραση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών για την κοινή διακήρυξη Κύπρου-Ελλάδας-Γαλλίας-Αιγύπτου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την οποία καταδίκασαν τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι εάν η Αγκυρα νιώθει εμπιστοσύνη στις νομικές της θέσεις, τότε θα πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να συνεναίσει σε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο για επίλυση του θέματος των θαλασσίων συνόρων.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η χθεσινή πενταμερής προέκυψε από τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα τις τουρκικές ενέργειες που επηρεάζουν την ασφάλεια και την σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.
Υπογράμμισε επίσης ότι η Τουρκία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η προσοχή της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και προχωρεί σε αποσταθεροποιητικές ενέργειες, στέλλοντας μήνυμα ότι δεν επηρεάζεται από τις οποιες εξελίξεις.
Ο Υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων χωρών σε αυτή την συνεργασία, αφού όπως ανέφερε, οι τουρκικές ενέργειες στρέφονται εναντίον πολλών κρατών της περιοχής.
 
Σύνταξη Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή Πρωινό Δρομολόγιο

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακήρυξε την "πλήρη ανεξαρτησία" της από το Πατριαρχείο της Μόσχας
06:57
Την αναστολή, από την πρώτη Ιουνίου, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους αποφάσισε το Υπουργικό
06:37
Νεκρός δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
06:17
Επιστολή ΠτΔ προς τον Ερσίν Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό
05:53
27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Αμελητέα άνοδος στο ΧΑΚ την Παρασκευή, σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη
20:12
Βίαιη κατάληψη δύο πλοίων ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο - Διάβημα Ν. Δένδια στο Ιράν
19:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand