Κόντε: Αντιμετωπίζουμε μία άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με παρέμβασή του σήμερα στη βουλή της Ρώμης, αναφέρθηκε στη συνολική κατάσταση που έχει προκύψει στη χώρα από τη κρίση του κορωνοϊού. «Αντιμετωπίζουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της αβασίλευτης Δημοκρατίας μας. Πρέπει να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής μας και το μοντέλο ανάπτυξης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Τζουζέπε Κόντε, απαντώντας σε κριτική της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνησή του πληροφορεί διαρκώς το κοινοβούλιο για τις αποφάσεις της» και ότι «η κυβερνητική συμμαχία, της οποίας ηγείται, ακούει πάντα με μεγάλη προσοχή τις συμβουλές της βουλής και της Γερουσίας, κάτι που θα γίνει ακόμη εμφανέστερο με την έναρξη της λεγόμενης δεύτερης φάσης, από τις 4 Μαΐου».

«Η οικονομία της χώρας πρέπει να επανεκκινηθεί με τον καταλληλότερο τρόπο, διότι ένα ξεκίνημα χωρίς βαθμιαίο προγραμματισμό μπορεί να οδηγήσει σε νέα αύξηση των κρουσμάτων», δήλωσε επίσης ο Κόντε.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το ΑΕΠ της χώρας πρόκειται να μειωθεί φέτος κατά 8%, ενώ το 2021 αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,7%. «Αν όμως η υγειονομική κρίση συνεχιστεί, το ΑΕΠ φέτος μπορεί να συρρικνωθεί ακόμη και κατά 10,4%», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος κατέστησε επίσης σαφές ότι, αν από τις 4 μέχρι τις 18 Μαΐου τα κρούσματα συνεχίσουν να μειώνονται, θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, με επαναλειτουργία της λιανικής πώλησης, των εστιατορίων και των κουρείων.

Ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε, τέλος, ότι πρόκειται να δοθεί στις λιγότερο εύπορες οικογένειες ένα «μπόνους» το οποίο θα δίνει δικαίωμα σε δωρεάν διανυκτερεύσεις σε διάφορα θέρετρα της χώρας, για να στηριχθεί ο βασικής σημασίας τουριστικός τομέας.

Μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης όμως δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η περιφέρεια της Καλαβρίας (στην οποία τα κρούσματα του ιού ήταν πολύ περιορισμένα), αποφάσισε την άμεση επαναλειτουργία των καφε μπαρ και εστιατορίων που διαθέτουν τραπέζια σε εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα με την κεντρική κυβέρνηση, θα πρέπει να ανοίξουν (με κανονική υποδοχή πελατών) την 1η Ιουνίου.

O υπουργός αρμόδιος για τις περιφερειακές υποθέσεις Φραντσέσκο Μπότσια έκανε όμως γνωστή την απόφασή του να προχωρήσει σε προσφυγές στην δικαιοσύνη σε περίπτωση που δεν γίνουν σεβαστές από την τοπική αυτοδιοίκηση οι κύριες κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:29

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τομέας της ενέργειας
05:34
Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και τους Δημάρχους
05:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
05:24
24 Απριλίου
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.