4 οι ασθενείς στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών ΓΝ Πάφου

Τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών για covid -19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου (Covid- 19) δρ. Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο δρ. Μουτήρης ανέφερε πως πέραν των τεσσάρων ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται στο θάλαμο ύποπτων περιστατικών, άλλη μια γυναίκα ύποπτη νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου.

Σε σχέση με την 80χρονη γυναίκα που νοσηλεύονταν λόγω λοίμωξης αναπνευστικού και με άλλα προβλήματα υγείας στον θάλαμο ύποπτων περιστατικών του Νοσοκομείου Πάφου και απεβίωσε, η διεύθυνση του Νοσοκομείου Πάφου ενημερώθηκε ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί για κορωνοϊό ήταν αρνητικό.

Στο μεταξύ, ο δρ. Μουτήρης σημείωσε επίσης πως στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου εξετάστηκαν χτες κατά την διάρκεια της ημέρας 12 περιστατικά εκ των οποίων τα 7 παραπέμφθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές για περαιτέρω νοσηλεία.

Σημειώνεται πως  σήμερα συνεχίζουν την επαναλειτουργία τους για 2η ημέρα τα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πάφου.

Χτες, 1η ημέρα επαναλειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων του ΓΝ Πάφου εξετάστηκαν 42 ασθενείς, στις ειδικότητες της Παθολογίας, Καρδιολογίας, Πνευμονολογίας, Νεφρολογίας, Γαστρεντερολογίας, Ορθοπεδικής, ΟΡΛ και Ουρολογίας.

Επίσης, 15 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν με συνταγή μέσω τηλεφώνου, ενώ για άλλους 40 εκδόθηκε πιστοποιητικό υγείας, σημειώνοντας πως συνολικά έγιναν 97 εγγραφές.  Ο δρ. Μουτήρης ανέφερε πως δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση και τηρήθηκαν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί ασφαλείας.

Εκτίμησε πως αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σήμερα για τον ευρύ πληθυσμό είναι η ανίχνευση των αντισωμάτων για τον προσδιορισμό της ανοσίας.  Η ανίχνευση των αντισωμάτων , όπως εξήγησε, θα μας επιτρέψει να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το ποσοστό του πληθυσμού που νόσησε και για την χρονική περίοδο που θα διαρκέσει η ανοσία.   

Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ η μοριακή εξέταση μας έδωσε στοιχεία για την επίπτωση της νόσου σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μας επέτρεψε να απομονώσουμε τους φορείς και τις επαφές τους για να περιορίσουμε την εξάπλωση της επιδημίας, η εξέταση των αντισωμάτων θα μας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την παραπέρα αντιμετώπιση του ιού, το ποσοστό και τον βαθμό ανοσίας του πληθυσμού μας.

Επιπρόσθετα σημείωσε,  θα μας επιτρέψει να χαράξουμε πολιτική για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας σε σχέση και με τον νέο κορωνοϊό, όπως έχει συμβεί και με άλλες επικίνδυνες λοιμώξεις στο παρελθόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 
 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:31

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Επαναλειτουργούν οι κατασκηνωτικοί χώροι του Τμήματος Δασών
21:45
Υπό 8ημερη κράτηση 35χρονος για εμπρησμό κτηρίου στη Λευκωσία
21:24
76 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο - Κανένας θάνατος
20:52
ΠΟΥ: Δεκάδες χώρες δεν μπορούν να συνεχίσουν τον εμβολιασμό λόγω έλλειψης δόσεων
20:42
Η Ρωσία θα αποχωρήσει από τη Συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» στις 18 Δεκεμβρίου
20:30
ΠΟΥ: Η παραλλαγή Δέλτα γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη
20:21
Στην Κύπρο εντός Ιουνίου ο Βοηθός του ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιέρ Λακρουά
20:09
ΗΕ: Δεν θα εισηγηθεί νέα διάσκεψη η Λουτ αν δεν δει κοινό έδαφος
20:00
Έβαλε βηματοδότη και παίρνει εξιτήριο ο Έρικσεν
19:47
Ελαφρώς μειωμένα αλλά ξανά πάνω από 10.000 τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο ΗΒ
19:32
Εφαρμογή οδηγίας για μείωση χρήσης πλαστικών από τον Ιούλιο
19:18
Ανανέωσε με Γιοβάνοβιτς ο Απόλλωνας
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand