Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια τα θύματα του κορωνοϊού

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 σε όλον τον κόσμο ξεπέρασε σήμερα τα 3 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Η πανδημία έχει σκοτώσει περισσότερους από 125.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Βρετανία, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Σε όλον τον κόσμο οι νεκροί ανέρχονται στους 207.511.Τα πρώτα 41 κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν επισήμως στην Ουχάν της Κίνας στις 10 Ιανουαρίου.

Τα 3 εκατομμύρια μολύνσεις σε λιγότερους από τέσσερις μήνες είναι αριθμός συγκρίσιμος με τα περίπου 3-5 εκατομμύρια σοβαρά κρούσματα γρίπης που καταγράφονται σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Την περασμένη εβδομάδα καταγράφονταν κατά μέσο όρο 82.000 κρούσματα ημερησίως. Το ένα τέταρτο όλων των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ και πάνω από το 43% στην Ευρώπη.

Με βάση τους αριθμούς αυτούς, ένα στα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν θανατηφόρο, ωστόσο το πραγματικό ποσοστό θνητότητας είναι πιθανότατα κατά πολύ χαμηλότερο. Και αυτό γιατί στον απολογισμό δεν περιλαμβάνονται πολλοί άνθρωποι που δεν εμφάνισαν ποτέ συμπτώματα ή πέρασαν ελαφρά την ασθένεια και δεν εξετάστηκαν ποτέ.

Ορισμένες από τις πλέον πληγείσες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, καταγράφουν μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Την Κυριακή τα κρούσματα αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 2,5%, η χαμηλότερη αύξηση των δύο τελευταίων μηνών. Τον Μάρτιο αυξάνονταν κατά 10% και πάνω ημερησίως.

Στην Ασία, όπου καταγράφεται το 7% του συνόλου των κρουσμάτων, ορισμένες χώρες δίνουν αγώνα για να κρατήσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση της ασθένειας. Μεταξύ αυτών είναι η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη, όπου τα νέα κρούσματα αυξάνονταν τον Απρίλιο, παρά τις προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες αναχαίτισης της επιδημίας.

Στην Κίνα, αναφέρθηκαν μόνο τρία νέα κρούσματα την Κυριακή και όλοι οι ασθενείς στην πόλη Ουχάν, το αρχικό επίκεντρο, έχουν πλέον πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα κρούσματα αυξάνονται ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Στο Μεξικό, η αύξηση αυτή ήταν γύρω στο 7-10% ημερησίως την περασμένη εβδομάδα, ενώ στη Βραζιλία την Κυριακή ξεπέρασαν τις 60.000.

Πάνω από το 40% των 32.600 κρουσμάτων στην Αφρική έχουν εντοπιστεί στον βορρά, κυρίως στο Μαρόκο, την Αλγερία και την Αίγυπτο.

 

 

Πηγή ΚΥΠΕ ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:31

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.