Καθηγητής Καραγιάννης στην Πρώτη Ενημέρωση

Γίνονται κάποιες σκέψεις για άνοιγμα των νηπιαγωγείων τον Μάιο, ενώ δεν έχει ακόμα αποκρυσταλλωθεί καμμιά απόψη για τα δημοτικά, δήλωσε ο Πέτρος Καραγιάννης, μέλος της επιστημονικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.Τόνισε ότι θα ήταν πιο ήσυχος αν το άνοιγμα των σχολείων γινόταν σε κατοπινό στάδιο ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να δούμε και τις εμπειρίες από άλλες χώρες.

Μιλώντας στην Πρώτη Ενημέρωση, ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε ότι συζητήθηκαν κάποιες χαλαρώσεις στα ωράρια επιχειρήσεων και στη δημόσια υπηρεσία, με σύστημα βάρδιας, ώστε οι γονείς να μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και να μην τίθενται σε κίνδυνο παππούδες και γιαγιάδες που θα πρέπει να παραμείνουν υπό περιορισμό.
Υπογράμμισε πως δεν θα ήταν ικανοποιημένος να ανοίξουν κουρεία και κομμωτήρια από την πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων.
Αν ανοίξουν, πρόσθεσε, και κάτι πάει στραβά και κάνουμε βήματα πίσω, τότε η καθυστέρηση θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
Ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι κατά τη διάρκεια της σταδιακής χαλάρωσης, η επιτήρηση θα είναι πολύ αυστηρή.Ανέφερε παράλληλα ότι γίνεται σχεδιασμός για πέραν των χιλίων διαγνωστικών ελέγχων την ημέρα, ενώ οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και να διεξάγουν ελέγχους.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αξιολόγησης των δεδομένων κάθε βδομάδα, αντί κάθε δύο, τόνισε ότι αν μετά τις πρώτες δύο χαλαρώσεις δεν υπάρχει πρόβλημα και βοηθήσει και ο καιρός, τότε μπορούμε να είμαστε πιο θαρραλέοι στο εξής.
Προς το παρόν, κατέληξε, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:32

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.