Βρετανία:Ανησυχία για παιδικό σύνδρομο που συνδέεται με τον κορονοϊό

Έκτακτη ειδοποίηση προς Βρετανούς γιατρούς εξέδωσε αρμόδια επιτροπή του εθνικού συστήματος υγείας NHS η οποία αναφέρεται σε περιστατικά ενός σοβαρού πολυφλεγμονώδους συνδρόμου σε παιδιά που συνδέεται με τον κορωνοϊό και απαιτεί νοσηλεία τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όπως αποκάλυψε το περιοδικό Health Service Journal, η ειδοποίηση αναφέρει: «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει υπάρξει μία φαινομενική αύξηση στον αριθμό των παιδιών όλων των ηλικιών που εμφανίζουν μία φλεγμονώδη κατάσταση πολλαπλών συστημάτων, η οποία απαιτεί εντατική θεραπεία σε διάφορα σημεία του Λονδίνου, καθώς και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου».

Το έκτακτο σημείωμα προσθέτει: «Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι ένα συνδεόμενο με την Covid-19 φλεγμονώδες σύνδρομο αναδεικνύεται σε παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ή ότι ίσως υπάρχει ένα άλλο, ακόμα απροσδιόριστο, λοιμογόνο παθογόνο που συνδέεται με αυτές τις περιπτώσεις».

Όπως επισημαίνει το ιατρικό περιοδικό, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το πόσο διαδεδομένη είναι η ασθένεια αυτή, αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός των περιστατικών δεν είναι πολύ μεγάλος. Σημειώνεται ότι κάποια από τα παιδιά που έχουν νοσήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό και ορισμένα φαίνεται ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό παλαιότερα.

Η ειδοποίηση εκδόθηκε αρχικά σε οικογενειακούς γιατρούς του βορείου Λονδίνου και έπειτα ευρύτερα στη χώρα. Έναν παρόμοιο δεύτερο «συναγερμό» εξέδωσε λίγο αργότερα και ο Σύλλογος Εντατικής Παιδιατρικής Θεραπείας.

Η ειδοποίηση ανέφερε επίσης ότι στα καταγεγραμμένα περιστατικά του συνδρόμου έχουν παρατηρηθεί συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του συνδρόμου τοξικού σοκ και της νόσου Καβασάκι, η οποία συνίσταται στην εκδήλωση φλεγμονών στα αγγεία του αίματος. Σημειώνεται επίσης ότι αιματολογικές παράμετροι στα παιδιά που έχουν νοσήσει από το εκτιμώμενο σύνδρομο συνάδουν με σοβαρή προσβολή από τον νέο κορωνοϊό.

Οι γιατροί καλούνται, τέλος, να αντιμετωπίζουν ως «ζήτημα επείγοντος» περιστατικά παιδιών με πόνο στην κοιλιακή χώρα και γαστρεντερικά συμπτώματα, καθώς μοιάζουν να είναι κοινά χαρακτηριστικά του συνδρόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:32

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά για τις ενέργειες της Ρωσίας
12:01
Η Hermes και άλλοι τουριστικοί φορείς υποστηρίζουν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων
12:00
Ο ΠτΔ υπεβλήθη σήμερα σε μικρής έκτασης και χρονικής διάρκειας σπονδυλοπλαστική επέμβαση
11:49
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το Υπουργείο Υγείας, μετέφερε στον ΠτΔ ο Κωνσταντίνος Ιωάννου (Βίντεο)
11:35
Ψήφισμα Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων του ΟΗΕ
11:22
Υπ. Υγείας: Με τον εμβολιασμό και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας θα αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση
11:07
Σε όλους τους ενήλικες στο Ην. Βασίλειο προσφέρεται από σήμερα το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού
10:49
Χ. Χαριλάου: Παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα η κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια παραμένει εύθραυστη
10:30
Προοπτικές ανάκαμψης προδιαγράφει ο Σύνθετος Προπορευόμενος Οικονομικός Δείκτης
10:27
Σε μικρή επέμβαση στους σπόνδυλους υποβάλλεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
10:26
To Κέντρο Παραγωγικότητας ανακοινώνει τη διεξαγωγή νέου επιχορηγημένου προγράμματος κατάρτισης
10:14
Σ. Στεφάνου: "Τον πρόεδρο Αναστασιάδη τον ενδιαφέρει η εικόνα, και όχι η ουσία..."
10:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand