Βρετανία:Ανησυχία για παιδικό σύνδρομο που συνδέεται με τον κορονοϊό

Έκτακτη ειδοποίηση προς Βρετανούς γιατρούς εξέδωσε αρμόδια επιτροπή του εθνικού συστήματος υγείας NHS η οποία αναφέρεται σε περιστατικά ενός σοβαρού πολυφλεγμονώδους συνδρόμου σε παιδιά που συνδέεται με τον κορωνοϊό και απαιτεί νοσηλεία τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Όπως αποκάλυψε το περιοδικό Health Service Journal, η ειδοποίηση αναφέρει: «Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει υπάρξει μία φαινομενική αύξηση στον αριθμό των παιδιών όλων των ηλικιών που εμφανίζουν μία φλεγμονώδη κατάσταση πολλαπλών συστημάτων, η οποία απαιτεί εντατική θεραπεία σε διάφορα σημεία του Λονδίνου, καθώς και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου».

Το έκτακτο σημείωμα προσθέτει: «Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι ένα συνδεόμενο με την Covid-19 φλεγμονώδες σύνδρομο αναδεικνύεται σε παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο ή ότι ίσως υπάρχει ένα άλλο, ακόμα απροσδιόριστο, λοιμογόνο παθογόνο που συνδέεται με αυτές τις περιπτώσεις».

Όπως επισημαίνει το ιατρικό περιοδικό, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το πόσο διαδεδομένη είναι η ασθένεια αυτή, αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός των περιστατικών δεν είναι πολύ μεγάλος. Σημειώνεται ότι κάποια από τα παιδιά που έχουν νοσήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο έχουν διαγνωστεί θετικά στον κορονοϊό και ορισμένα φαίνεται ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό παλαιότερα.

Η ειδοποίηση εκδόθηκε αρχικά σε οικογενειακούς γιατρούς του βορείου Λονδίνου και έπειτα ευρύτερα στη χώρα. Έναν παρόμοιο δεύτερο «συναγερμό» εξέδωσε λίγο αργότερα και ο Σύλλογος Εντατικής Παιδιατρικής Θεραπείας.

Η ειδοποίηση ανέφερε επίσης ότι στα καταγεγραμμένα περιστατικά του συνδρόμου έχουν παρατηρηθεί συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του συνδρόμου τοξικού σοκ και της νόσου Καβασάκι, η οποία συνίσταται στην εκδήλωση φλεγμονών στα αγγεία του αίματος. Σημειώνεται επίσης ότι αιματολογικές παράμετροι στα παιδιά που έχουν νοσήσει από το εκτιμώμενο σύνδρομο συνάδουν με σοβαρή προσβολή από τον νέο κορωνοϊό.

Οι γιατροί καλούνται, τέλος, να αντιμετωπίζουν ως «ζήτημα επείγοντος» περιστατικά παιδιών με πόνο στην κοιλιακή χώρα και γαστρεντερικά συμπτώματα, καθώς μοιάζουν να είναι κοινά χαρακτηριστικά του συνδρόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:32

Τελευταιες Ειδησεις

17 Σεπτεμβρίου
Σήμερα η ανακοίνωση των αντισταθμιστικών μέτρων για την μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος
10:32
Περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Αφγανιστάν
10:26
Πιστοποιητικό εμβολιασμού από 1η Οκτώβρη και στο Βέλγιο
10:00
Εικαστικό ημερολόγιο - Που να πάτε, τι να δείτε
09:31
Κινητή μονάδα εμβολιασμού στην Αθηένου
09:29
Νουρής:Εξαιρετικά σημαντική η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
08:59
Μάριος Πελεκάνος:Η ατζέντα της τριμερούς, θα καθοριστεί από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών
08:56
Αυστραλία:Εφαρμόζει πιλοτικά σύστημα καραντίνας στο σπίτι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες εξωτερικού
08:30
Ανδρέας Βύρας:Η καλύτερη επιλογή θα είναι και η απόφαση για αναβολή των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση
07:55
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ταχεία έναρξη εμπορικών συνομιλιών
07:29
Το δ.σ. της Μπαρτσελόνα ενέκρινε προϋπολογισμό 765 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2021-2022
07:24
Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής των κρατών - μελών του νότου της Ε.Ε.
07:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand