Προβληματισμένος ο Γκι Ντρι, ζητά επανεκτίμηση του προϋπολογισμού

Εμφανώς προβληματισμένος από την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά κυρίως από τις επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, εμφανίσθηκε ο Γκι Ντρι. 
Μέλος της ΔΟΕ, ο Γάλλος Ολυμπιονίκης των 110 μέτρων με εμπόδια, καλεί τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, που θα φιλοξενηθούν στο Παρίσι, να επανεκτιμήσουν τον προϋπολογισμό και να μειώσουν το κόστος, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις οικολογικές επιπτώσεις.
Ο Γκι Ντρι υποστηρίζει την αναβολή για το 2021, αλλά προειδοποιεί: «Δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν κανένα κόστος, αποσυνδεδεμένοι από την πραγματικότητα και στο περιθώριο του κόσμου».

Ανησυχώντας για το κόστος της αναβολής των Αγώνων του Τόκιο, που εκτιμάται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, ο Ολυμπιονίκης του Μόντρεαλ (1976), ζητά «επανεκτίμηση του προϋπολογισμού» του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν το 2024 στο Παρίσι. 
Ο πρώην υπουργός Αθλητισμού (1995-1997) κρίνει τώρα, ακόμη και το έργο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας της γαλλικής πρωτεύουσας «ξεπερασμένο και αποσυνδεδεμένο από την πραγματικότητα».

Ο Γκι Ντρι, έχει αρκετές προτάσεις για να προσπαθήσει να μειώσει το κόστος της κορυφαίας διοργάνωσης. Μεταξύ αυτών, είναι η διεξαγωγή ορισμένων αγώνων σε μία μόνο πόλη για «επαναχρησιμοποίηση του ίδιου εξοπλισμού».
«Είναι πολύ κοστοβόρο να κατασκευάσουμε νέο εξοπλισμό για μια εκδήλωση που διαρκεί μόνο τρεις ή τέσσερις ημέρες. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του σερφ. Ο Ολυμπιακός χώρος θα μπορούσε πάντα να είναι ο ίδιος και να είναι, για παράδειγμα, στην Ταϊτή ή στην Χαβάη. Οπως και για το κάνοε καγιάκ».

Το μέλος της ΔΟΕ πρότεινε επίσης τον περιορισμό των αθλημάτων, που προστίθενται  στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Γκι Ντρι, ελπίζει πως οι προβληματισμοί και οι προτάσεις του, θα συζητηθούν σε μια επόμενη συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, το καλοκαίρι και το χειμώνα, από το Τόκιο 2021 έως το Λος 'Αντζελες 2028.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:33

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ζητά προστασία από την αστυνομία ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός
10:31
Ακάρ: Με τη ναυμαχία της Πρέβεζας εδραιώθηκε η τουρκική κυριαρχία στη Μεσόγειο
09:52
Γενικός Ελεγκτής: Άκουσα με έκπληξη τον ΓΔ του ΥΠΟΙΚ -Δεν μπορούν κρατικοί αξιωματούχοι να υιοθετούν τα επιχειρήματα ιδιωτικής εταιρείας
09:19
Γενικός Διευθυντής ΥΠΟΙΚ: Η διαδικασία ανανέωσης της σύμβασης για τη διαχείριση των αεροδρομίων ήταν διάφανη και νόμιμη
08:46
Σολτς: Τα δημοψηφίσματα στις ουκρανικές περιοχές είναι απάτη
07:57
Κασουλίδης: Το ενδεχόμενο σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι το τελευταίο πιθανό σενάριο, αλλά δεν πρέπει να αποκλείεται
07:55
Μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και καλλιέργειες προκάλεσε στην Κούβα ο κυκλώνας Ιαν
06:36
Βαριά ήττα της Εθνικής Κύπρου από το Κόσοβο
06:28
Προσήλωση Βρετανίας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών
06:26
Συνεδριάζει σήμερα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με βασικά θέματα συζήτησης, τις εξελίξεις στο Αιγαίο και στο κυπριακό
06:24
Δένδιας: H Ελλάδα είναι ανοικτή για εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία στη βάση του Διεθνούς Δικαίου
06:23
ΓΓ ΝΑΤΟ: Απαράδεχτη η οποιαδήποτε χρήση πυρηνικών όπλων από ΗΠΑ
06:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand