Το ΑΚΕΛ 'δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα και τα γεγονότα' λέει ο Υπ. Παιδείας

Όταν πολιτική κάποιων είναι να «ποντάρουν» στην ένδεια και την ανάγκη, κάποιες άλλες πολιτικές μπορεί να τις αντιμετωπίζουν με απτά αποτελέσματα, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε γραπτή απάντησή του προς το ΑΚΕΛ.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε πως χθεσινή τοποθέτηση του ΑΚΕΛ, με την οποία επικρίνει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ότι δήθεν «παραμέρισε τους φτωχούς», ενώ στηρίχτηκε μόνο σε δωρεές, "δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα και τα γεγονότα".

"Το Υπουργείο όχι μόνο δεν αγνόησε, αλλά φρόντισε να καλύψει αμέσως ανάγκες και ελλείψεις. Εξάλλου, μέσα από εξοικονομήσεις και χωρίς να επιβαρύνει πρόσθετα τον προϋπολογισμό του κράτους χρηματοδότησε περίπου το ήμισυ των αναγκών που καλύφθηκαν, παρά το γεγονός ότι η αντιμετώπιση κοινωνικών ανισοτήτων και υλικών ελλείψεων δεν είναι πρωτίστωςδική τουαρμοδιότητα", επεσήμανε ο κ. Προδρόμου.

Πρόσθεσε πως "αφού όμως το ΑΚΕΛ όχι μόνο δυσκολεύεται να παραδεχτεί τη θετική όψη των πραγμάτων, αλλά δείχνει να παραγνωρίζει και τα πραγματικά γεγονότα, θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα: Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το Υπουργείο, αφού κατέγραψε παγκυπρίως τις ελλείψεις και τις ανάγκες σε οικογένειες μαθητών και μαθητριών, μέσω των εκπαιδευτικών, έχει προμηθεύσει 1.800 νοικοκυριά με δωρεάν σύνδεση στο Διαδίκτυο και άλλους 6.000 μαθητές και μαθήτριες με δωρεάν συσκευή τύπου ταμπλέτας, προκειμένου να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση".

Όπως επεσήμανε ο κ. Προδρόμου "ποτέ προηγουμένως το κράτος ή κάποια κυβέρνηση δεν είχε εξοπλίσει μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων μαθητές και μαθήτριες σε αυτή την έκταση".

Αν αυτοί οι άνθρωποι χαρακτηρίζονται στο λεξιλόγιο του ΑΚΕΛ «φτωχοί», σημασία έχει ότι εντοπίστηκαν οι ανάγκες τους και το Υπουργείο το οποίο και φρόντισε να τις καλύψει προς όφελος των παιδιών και της εκπαίδευσής τους, πρόσθεσε

Ανέφερε πως για την εξασφάλιση των συνδέσεων στο διαδίκτυο αξιοποιήθηκε η δωρεά των παρόχων τηλεπικοινωνιών που κάλυψαν τις μισές ανάγκες, ενώ οι υπόλοιπες χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο.

"Όσον αφορά στις 6.000 συσκευές που χρειάστηκαν, οι μισές και πάλι εξασφαλίστηκαν είτε από πόρους του Υπουργείου (600) είτε από τις εξοικονομήσεις κατόπιν συμφωνίας του Υπουργείου με τις Σχολικές Εφορείες, οι οποίες ευαισθητοποιήθηκαν να συμβάλουν (2.300). Tο υπόλοιπο πράγματι καλύφθηκε από ευγενικές προσφορές από φιλανθρωπικούς οργανισμούς, ιδιωτικές εταιρείες και συνδικαλιστικές οργανώσεις", είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου, παρά τις δυσκολίες που επικρατούν διεθνώς, να καταφθάσει στην Κύπρο φορτίο με πέραν των χιλίων πρόσθετων συσκευών που εξασφαλίσθηκαν στη διάρκεια των αργιών του Πάσχα και πρόκειται να διατεθούν για να καλύψουν και άλλες ανάγκες μαθητών και μαθητριών.

Το ΑΚΕΛ όχι απλώς κάνει λάθος, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει την ακριβώς αντίθετη εντύπωση από την πραγματικότητα. Το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν «παραμέρισε» εκείνους που το είχαν ανάγκη, αλλά μερίμνησε έμπρακτα και όχι με λόγια ή αφορισμούς, επεσήμανε ο Υπουργός Παιδείας.

Σημείωσε πως όταν το ΑΚΕΛ εξακολουθεί να κάνει πολιτική ποντάροντας στην ανάγκη και την ένδεια των ανθρώπων, κάποιες άλλες πολιτικές μπορεί να τις αντιμετωπίζουν με απτά αποτελέσματα.

"Ευχαριστώντας και πάλι όσους  ευαισθητοποιήθηκαν και έχουν συμβάλει, υπογραμμίζουμε εκείνο που ίσως δεν θέλει να αντιληφθεί το ΑΚΕΛ: Εάν το Υπουργείο δεν είχε ευαισθητοποιηθεί να εντοπίσει και να καταγράψει τις ανάγκες, αλλά και να κινητοποιηθεί για να εξασφαλίσει πόρους, δεν θα υπήρχε κάν το έδαφος για να εκδηλωθεί το ευγενές ενδιαφέρον και όσων έκαναν προσφορές στα παιδιά", κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:35

Τελευταιες Ειδησεις

04 Οκτωβρίου
Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Aνενεργό και νεκρό το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Θίγει κυριαρχικά δικαιώματα και άλλων χωρών
09:36
3η στροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ με ματσάρα 'Ιντερ-Μπαρτσελόνα (όλα το πρόγραμμα)
09:36
Η. Νικολάου: H περίπτωση του Α. Αδάμου για την προεδρία του ΟΑΥ είναι η ίδια με του Θ. Αντωνίου
09:29
Επίσημα εποχή Μουνιόθ στην Ανόρθωση
09:29
Σ. Μάτσας: "Με αιφνιδίασε αλλά δεν με εξέπληξε, ο αποκλεισμός από την διερεύνηση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας του Θ. Νικολάου"
09:15
Μεγάλες νίκες για ΕΝΠ και Καρμιώτισσα
09:14
Νέο παραλήρημα Τσελίκ. "Μια από τις αιτίες της κρίσης ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Θα αυξηθεί περαιτέρω η στρατιωτική υποστήριξη στην 'τδβκ' "
09:01
Τίτλοι Ειδήσεων - Τρίτη 4 Οκτωβρίου
09:00
Τη στήριξη της Λιζ Τρας κατά της τουρκικής κατοχής ζητούν Κύπριοι της Βρετανίας
08:57
Ξεπέρασαν τους εκατό οι νεκροί στις ΗΠΑ εξαιτίας του κυκλώνα Ίαν
08:27
Συνελήφθη 53χρονος για πυροβολισμό με κυνηγετικό έξω από καφετέρια στην Παλουριώτισσα
08:18
Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων δύο Ρώσων ολιγαρχών στην Ιταλία
08:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand