Συνεχίζεται η στατιστική ανάλυση του Πρωταθλήματος με τον τρόπο επίτευξης τερμάτων

Συνεχίζεται η στατιστική ανάλυση του Πρωταθλήματος που ετοίμασε το Τεχνικό Τμήμα της ΚΟΠ και μέσα από την οποία προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.



Σύμφωνα με την ΚΟΠ, συνεχίζεται η παρουσίαση με νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη στατιστική ανάλυση αναφορικά με τον τρόπο επίτευξης των τερμάτων από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Επίτευξη τερμάτων από στατικές φάσεις

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα τέρματα προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ και πέναλτι. 23 τέρματα προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ (όχι απευθείας) και 12 τέρματα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Από την ανάλυση προκύπτει η δυναμική στην αξιοποίηση των κόρνερ από την ομάδα της Ανόρθωσης, που πέτυχε 7 τέρματα και ακολουθούν η ΕΝ Παραλιμνίου με 6 ενώ από 5 τέρματα από εκτελέσεις κόρνερ πέτυχαν η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας.

Στην κατηγορία των πέναλτι όπου συνολικά έχουν επιτευχθεί 39 τέρματα, τα περισσότερα (10) πέτυχε η ΑΕΚ και ακολουθούν η ΑΕΛ με 6 τέρματα και Εθνικός Άχνας με 5 τέρματα.

Στον τομέα της αξιοποίησης κτυπημάτων φάουλ, η Ομόνοια έχει να επιδείξει την καλύτερη επίδοση με 6 τέρματα από 3 άμεσες και 3 έμμεσες εκτελέσεις.

Ανοικτό παιχνίδι

Από τα 373 τέρματα που σημειώθηκαν στο Πρωτάθλημα Cyta (22 αγωνιστικές στην Α΄ φάση και μια αγωνιστική στη Β` φάση), 116 τέρματα προήλθαν από στημένες φάσεις (ποσοστό 31%) και τα υπόλοιπα 257 (69%) σημειώθηκαν στο ανοικτό παιχνίδι.

126 τέρματα προήλθαν από σέντρες ή κοψίματα της μπάλας προς τα πίσω, 29 τέρματα από ατομικές ενέργειες και άλλα τόσα από ενδιάμεσες, κάθετες πάσες, 27 τέρματα από σουτ έξω από την περιοχή, 22 τέρματα από συνδυασμούς και 10 τέρματα από μακρινές μπαλιές.

Οκτώ  τέρματα προήλθαν από αμυντικά λάθη και ο απολογισμός κατέγραψε επίσης και 6 αυτογκόλ.

Παρουσιάζεται ισχυρή δυναμική από τις ομάδες της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα που έχουν επιτύχει τα περισσότερα τέρματα. Τα λιγότερα τέρματα στο ανοικτό παιχνίδι έχουν επιτύχει η ΑΕΛ, η ΑΕΚ και η Δόξα Κατωκοπιάς.

Από σέντρες ή κοψίματα της μπάλας προς τα πίσω τα περισσότερα τέρματα έχει πετύχει η Νέας Σαλαμίνας (15) και ακολουθούν το ΑΠΟΕΛ (14) και αμέσως πιο κάτω ΕΝ Παραλιμνίου και Ολυμπιακός με 13 τέρματα.

Τα λιγότερα έχει πετύχει η Δόξα Κατωκοπιάς (5), ακολουθούν ΑΕΛ και Πάφος FC με 6 και η ΑΕΚ με 7 τέρματα.

Στη κατηγορία του συνδυαστικού παιχνιδιού υπερέχει η Ομόνοια με 4 τέρματα έναντι των υπολοίπων ομάδων και η Ανόρθωσης στη κατηγορία των κάθετων, ενδιάμεσων πασών με 6 τέρματα.

Τα περισσότερα τέρματα (6) από μακρινές πάσες πέτυχε η Πάφος. Στα τέρματα που προήλθαν από ατομικές ενέργειες υπερτερεί η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που έχει πετύχει 4 τέρματα. Στα σουτ εκτός περιοχής υπερτερεί ο Απόλλωνας με 5 τέρματα και ακολουθεί η Ανόρθωση με 4 τέρματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.