Συνεχίζεται η στατιστική ανάλυση του Πρωταθλήματος με τον τρόπο επίτευξης τερμάτων

Συνεχίζεται η στατιστική ανάλυση του Πρωταθλήματος που ετοίμασε το Τεχνικό Τμήμα της ΚΟΠ και μέσα από την οποία προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.Σύμφωνα με την ΚΟΠ, συνεχίζεται η παρουσίαση με νέα στοιχεία που προκύπτουν από τη στατιστική ανάλυση αναφορικά με τον τρόπο επίτευξης των τερμάτων από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα.

Επίτευξη τερμάτων από στατικές φάσεις

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα τέρματα προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ και πέναλτι. 23 τέρματα προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ (όχι απευθείας) και 12 τέρματα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Από την ανάλυση προκύπτει η δυναμική στην αξιοποίηση των κόρνερ από την ομάδα της Ανόρθωσης, που πέτυχε 7 τέρματα και ακολουθούν η ΕΝ Παραλιμνίου με 6 ενώ από 5 τέρματα από εκτελέσεις κόρνερ πέτυχαν η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας.

Στην κατηγορία των πέναλτι όπου συνολικά έχουν επιτευχθεί 39 τέρματα, τα περισσότερα (10) πέτυχε η ΑΕΚ και ακολουθούν η ΑΕΛ με 6 τέρματα και Εθνικός Άχνας με 5 τέρματα.

Στον τομέα της αξιοποίησης κτυπημάτων φάουλ, η Ομόνοια έχει να επιδείξει την καλύτερη επίδοση με 6 τέρματα από 3 άμεσες και 3 έμμεσες εκτελέσεις.

Ανοικτό παιχνίδι

Από τα 373 τέρματα που σημειώθηκαν στο Πρωτάθλημα Cyta (22 αγωνιστικές στην Α΄ φάση και μια αγωνιστική στη Β` φάση), 116 τέρματα προήλθαν από στημένες φάσεις (ποσοστό 31%) και τα υπόλοιπα 257 (69%) σημειώθηκαν στο ανοικτό παιχνίδι.

126 τέρματα προήλθαν από σέντρες ή κοψίματα της μπάλας προς τα πίσω, 29 τέρματα από ατομικές ενέργειες και άλλα τόσα από ενδιάμεσες, κάθετες πάσες, 27 τέρματα από σουτ έξω από την περιοχή, 22 τέρματα από συνδυασμούς και 10 τέρματα από μακρινές μπαλιές.

Οκτώ  τέρματα προήλθαν από αμυντικά λάθη και ο απολογισμός κατέγραψε επίσης και 6 αυτογκόλ.

Παρουσιάζεται ισχυρή δυναμική από τις ομάδες της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα που έχουν επιτύχει τα περισσότερα τέρματα. Τα λιγότερα τέρματα στο ανοικτό παιχνίδι έχουν επιτύχει η ΑΕΛ, η ΑΕΚ και η Δόξα Κατωκοπιάς.

Από σέντρες ή κοψίματα της μπάλας προς τα πίσω τα περισσότερα τέρματα έχει πετύχει η Νέας Σαλαμίνας (15) και ακολουθούν το ΑΠΟΕΛ (14) και αμέσως πιο κάτω ΕΝ Παραλιμνίου και Ολυμπιακός με 13 τέρματα.

Τα λιγότερα έχει πετύχει η Δόξα Κατωκοπιάς (5), ακολουθούν ΑΕΛ και Πάφος FC με 6 και η ΑΕΚ με 7 τέρματα.

Στη κατηγορία του συνδυαστικού παιχνιδιού υπερέχει η Ομόνοια με 4 τέρματα έναντι των υπολοίπων ομάδων και η Ανόρθωσης στη κατηγορία των κάθετων, ενδιάμεσων πασών με 6 τέρματα.

Τα περισσότερα τέρματα (6) από μακρινές πάσες πέτυχε η Πάφος. Στα τέρματα που προήλθαν από ατομικές ενέργειες υπερτερεί η ομάδα του ΑΠΟΕΛ που έχει πετύχει 4 τέρματα. Στα σουτ εκτός περιοχής υπερτερεί ο Απόλλωνας με 5 τέρματα και ακολουθεί η Ανόρθωση με 4 τέρματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Σε ενεργοποίηση το Σχέδιο Δράσης «Ίκαρος 2» για την φωτιά κοντά στο χωριό Σίμου
14:10
Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες
14:07
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
13:43
Mεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου
13:11
Καταγγέλθηκαν 23 πολίτες και 14 υπεύθυνοι υποστατικών για παραβίαση των μέτρων COVID - 19
12:53
Oι Ταλιμπάν ζητούν περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
12:35
ΕΔΕΚ: Μαίνεται η αντιπαράθεση ενόψει του παγκυπρίου εκλογικού συνεδρίου για ανάδειξη της νέας ηγεσίας
12:07
Θετικές οι προκλινικές δοκιμές υποψήφιου γαλλικού ρινικού εμβολίου κατά του κορoνοϊού
11:53
Σύσταση για 3η δόση εμβολίου COVID19 σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα
11:34
Προσθαλασσώθηκε το σκάφος με τους πρώτους τουρίστες του διαστήματος
11:03
ΟΗΕ: Ηγέτες από όλο τον κόσμο με την προσοχή στραμμένη στην πανδημία και το κλίμα
10:37
Eπίθεση φιλίας Ερντογάν προς Σίσι-Η Άγκυρα θα εκδώσει στο Κάιρο 24 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων
10:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand