Οδηγίες για ενίσχυση του συστήματος υγείας έδωσε ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επαναβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης σε σχέση με την περιφρούρηση και την ενίσχυση του συστήματος υγείας και έδωσε οδηγίες για την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών κατά τη σύσκεψη που είχε σήμερα με τον ΟΚΥπΥ και τις συντεχνίες των ιατρών και των νοσηλευτών, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Παναγιώτης Σεντώνας.

Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σεντώνας είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε σήμερα σύσκεψης με την ηγεσία του ΟΚΥπΥ και εκπροσώπους των συντεχνιών των γιατρών και των νοσηλευτών, στην παρουσία του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας.

Κατά τη σύσκεψη, σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ανταλλάχθηκαν απόψεις για σημαντικά θέματα, όπως είναι οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό και η στελέχωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, η εκπαίδευση του προσωπικού, η επάρκεια σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, η ολοκλήρωση έργων που αφορούν υποδομές και το πλάνο και το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

«Σημειώνω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης σε σχέση με την περιφρούρηση και την ενίσχυση του συστήματος υγείας και έδωσε οδηγίες για την υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών», είπε ο κ. Σεντώνας.

Επίσης, σημείωσε ότι ο Πρόεδρος, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συντεχνιών, ευχαρίστησε ακόμα μια φορά τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται όλη αυτή την περίοδο στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της.
 

Έναρξη λειτουργίας εξωτερικών ιατρείων την ερχόμενη εβδομάδα, λέει ο Πρόεδρος ΟΚΥπΥ
---------------------
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Μάριος Παναγίδης είπε ότι «στόχος μας είναι να ξεκινήσουν τα εξωτερικά ιατρεία το συντομότερο, την ερχόμενη εβδομάδα, και ο ΟΚΥπΥ σε ανακοίνωσή  του θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενδεχομένως αρχές της επόμενης εβδομάδας».
 
Ο κ. Παναγίδης είπε ότι στη συνάντηση «ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις σε σχέση με τα μέτρα που παίρνει ο ΟΚΥπΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον διαχωρισμό των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε χώρους που είναι αποκλειστικά για αντιμετώπιση των κρουσμάτων ασθενών με COVID 19 και τους υπόλοιπους χώρους, με στόχο να επαναδραστηριοποιηθούν τα νοσοκομεία για την νοσηλεία των υπολοίπων ασθενών».
 
Επίσης, σημείωσε, έγινε ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τον ΟΚΥπΥ και έγινε συζήτηση μαζί με τους εκπροσώπους των συντεχνιών, όπου τέθηκαν διάφορα θέματα για τα οποία ο ΟΚΥπΥ θα προσπαθήσει να παρέχει τις απαραίτητες λύσεις.
 
Οδηγίες για συντονισμό παροχής υπηρεσιών προς ασθενείς
------------
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας, είπε ότι κατά τη σύσκεψη «δόθηκαν σαφέστατες οδηγίες στο ότι πρέπει να γίνει ένας απαραίτητος συντονισμός ώστε να παρέχονται οι καλύτερες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας και παράλληλα να έχουμε υπόψη μας τη μείωση του κινδύνου της μετάδοσης του ιού εντός της κοινωνίας μας».
 
Σήμερα, ανέφερε, είχαμε μια συνάντηση στην παρουσία του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ο ίδιος τη συγκάλεσε. «Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης, όπως ειπώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια», σημείωσε.
 
Ο κ. Κούμας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ενδιαφέρον και για τις ευχαριστίες που απηύθυνε προς τους λειτουργούς υγείας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας.
 
«Καθηκόντως εμείς ενημερώσαμε τον Πρόεδρο, μεταφέραμε τις εμπειρίες που έχουμε από την αντιμετώπιση της πανδημίας, τις εμπειρίες που είχαμε με τα προβλήματα που βρήκαμε μπροστά μας στο επίπεδο της αντιμετώπισης και ακολούθησε μια συζήτηση για τους περαιτέρω σχεδιασμούς που πρέπει να γίνουν στο επίπεδο των δημοσίων νοσηλευτηρίων ώστε όσο το δυνατό καλύτερα να αντιμετωπιστεί η πανδημία στο επίπεδο των συμπολιτών μας αλλά να μην ξεχνούμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, τους χρόνιους πάσχοντες, τα επείγοντα περιστατικά», πρόσθεσε.
 
Οι συντεχνίες, σημείωσε, έχουν δηλώσει ότι ήταν, είναι και θα είναι παρούσες στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και των υπόλοιπων περιστατικών που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
 
Το κράτος να δώσει μια ομπρέλα ασφαλείας, είπε η ΠΑΣΥΔΥ-Ιατρών
----------------------
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Κλαδικής Συντεχνίας Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ, Αγαθοκλής Χριστοφίδης, είπε ότι κατά τη σύσκεψη αναλύθηκε ο ρόλος του δημόσιου νοσοκομείου κατά την διάρκεια της πανδημίας.
 
Αυτό το οποίο είναι αντιληπτό κι έχει γίνει αντιληπτό και από τον Πρόεδρο, είπε ο κ. Χριστοφίδης, είναι ότι «το κράτος θα πρέπει να δώσει μια ομπρέλα ασφαλείας πλέον στα νοσοκομεία τόσο στους λειτουργούς που δουλεύουν σε αυτά όσο και στους πολίτες ώστε να δοθεί το αίσθημα της ασφάλειας μέσα σε περιόδους κρίσεως».
 
«Επανήλθε το δημόσιο νοσηλευτήριο εκεί που πρέπει να είναι και τοποθετηθήκαμε με τα θετικά και τα αρνητικά της όλης προσπάθειας. Βασικά προβλήματα τα οποία πρέπει να επιλυθούν άμεσα για να είμαστε έτοιμοι για τον επόμενο βηματισμό είναι ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει άμεσα να στελεχωθούν στο επίπεδο που ήταν το 2011, πρέπει όλος ο εξοπλισμός να παραδοθεί εκεί που πρέπει και οι κτηριακές υποδομές να βελτιωθούν το ταχύτερο δυνατό», σημείωσε.
 
Κάποιες αστοχίες που έγιναν από πλευράς ΟΚΥπΥ, είπε ο κ. Χριστοφίδης, έχουν επισημανθεί και «ελπίζουμε ότι θα γίνουν εκείνες οι κινήσεις από πλευράς ΟΚΥπΥ που θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη που έχει κλονιστεί μεταξύ των λειτουργών υγείας και κύρια των γιατρών και της πλευράς του ΟΚΥπΥ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.