Έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση Τζόνσον την κρίση

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με αίτημα την διεξαγωγή έρευνας με αντικείμενο της διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού από την κυβέρνησή του, η οποία δεν κατόρθωσε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την υποβάθμσιη του αριθμού των νεκρών της επιδημίας στις ημερήσιες κυβερνητικές ανακοινώσεις, τον περιορισμένο αριθμό διαγνωστικών ελέγχων και την έλλειψη εξοπλισμού στα βρετανικά νοσοκομεία.

Το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, που αποτελεί την μεγαλύτερη παγκόσμια υγειονομική κρίση από την πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918, έχει αφήσει σε ολόκληρο τον κόσμο κυβερνήσεις αντιμέτωπες με ανάστατους πληθυσμούς, έχει οδηγήσει σε καθήλωση της παγκόσμιας οικονομίας και υπερφόρτωση των συστημάτων υγείας.

Ο Μπόρις Τζόνσον αρχικά απέφυγε να εγκρίνει τα περιοριστικά μέτρα που άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες επέβαλαν στις χώρες τους, αλλά στην συνέχεια αναγκάσθηκε να καταφύγει στο lockdown όταν οι προβλέψεις έδειξαν ότι τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι θα πεθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν δεν ληφθούν μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης της επιδημίας.

Ωστόσο, μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει δώσει αντιφατικές εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους απέτυχε να ενταχθεί στο σχέδιο προμήθειας αναπνευστήρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχει παραδεχθεί ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην εξασφάλιση επαρκούς προστατευτικού εξοπλισμού για τον υγειονομικό προσωπικό.

«Οταν θα έχουμε βγει από την κρίση αυτή, θα υπάρξει φυσικά ανάγκη για την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας ώστε να εξετασθεί επισήμως η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην πανδημία» , δήλωσε ο Εντ Ντέιβι, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

«Η έρευνα θα πρέπει να έχει τις ισχυρότερες δυνατές εξουσίες με το δεδομένο των σοκαριστικών αποτυχιών της κυβέρνησης στην εξασφάλιση προστατευτικού εξοπλισμού για το προσωπικό και την βραδεία αντίδρασή της, ώστε να φθάσει στην αλήθεια και να δώσει στον Μπόρις Τζόνσον την ευκαιρία να απαντήσει στα όλο και σοβαρότερα ερωτήματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αντέδρασε με μεγάλη βραδύτητα και ότι σε κάποια χρονική στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να γυρίσει πίσω για να εξετάσει την κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.