Η Emirates ανακοίνωσε επιτόπου εξέταση για τον COVID-19 σε επιβάτες της

H αεροπορική εταιρεία Emirates ανακοίνωσε ότι έγινε η πρώτη που πραγματοποίησε επιτόπου ταχείες εξετάσεις για τον COVID-19 σε επιβάτες στην πτήση της προς Τυνησία στις 15 Απριλίου.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η πρώτη ταχεία εξέταση αίματος πραγματοποιήθηκε από την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) και κατάφεραν να έχουν διαθέσιμα αποτελέσματα μόνο μέσα σε 10 λεπτά.

Ο Adel Al Redha, Chief Operating Officer της Emirates δήλωσε ότι εργάζονται με στόχο την ανάπτυξη των δυνατοτήτων πραγματοποίησης της εξέτασης αυτής στο μέλλον και την επέκτασή της σε άλλες πτήσεις, κάτι που θα τους επιτρέψει να διεξάγουν επιτόπου έλεγχο με άμεση επιβεβαίωση για τους επιβάτες τους. "Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών στο αεροδρόμιο παραμένουν για εμάς υψίστης σημασίας", ανάφερε.

Ο Humaid Al Qutami, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Υγείας του Ντουμπάι (DHA), δήλωσε ότι πιστεύουν ότι για να ανακαλύψουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις απαιτούνται στενές συνεργασίες με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης έχουν προσαρμοστεί, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης αποστάσεων μεταξύ των επιβατών και έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά σε κάθε σημείο ελέγχου εισιτηρίων (check-in) για την παροχή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.
 
Τρόφιμα και ποτά θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα αεροσκάφη, ωστόσο η συσκευασία τους θα τροποποιηθεί ώστε να μειωθεί η επαφή κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος, προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι χειραποσκευές επί του παρόντος δεν γίνονται αποδεκτές στις πτήσεις και τα είδη που επιτρέπονται στην καμπίνα περιορίζονται σε φορητό υπολογιστή, τσάντα χειρός, χαρτοφύλακα ή παιδικά είδη. Όλα τα άλλα αντικείμενα πρέπει να παραδίδονται στον έλεγχο αποσκευών, σημειώνεται.
 
Η Emirates αναφερέρει ότι τα αεροσκάφη της θα υποβάλλονται σε βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης στο Ντουμπάι, μετά από κάθε ταξίδι και ανακοινώνει ότι οι επιβάτες της θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν τις δικές τους μάσκες όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο και το αεροσκάφος και να ακολουθούν τις οδηγίες για διατήρηση αποστάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:38

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Ο νέος Δήμαρχος του Γιοχάνεσμπουργκ σκοτώθηκε σε τροχαίο
16:08
Εκτός ελέγχου η φωτιά σε περιοχή της Σίμου, κλήθηκε προσωπικό εκτός υπηρεσίας
15:47
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν κάνει έκκληση για περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
15:45
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 20 Σεπτεμβρίου 2021
15:40
Σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση εικονικών γάμων
14:44
Σύντομα διαβούλευση ΥΠΟΙΚ για 780 μη βιώσιμους δανειολήπτες, €30 εκ. το κρατικό κόστος σε βάθος χρόνου
14:35
Σε ενεργοποίηση το Σχέδιο Δράσης «Ίκαρος 2» για την φωτιά κοντά στο χωριό Σίμου
14:10
Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μακρόν-Μπάιντεν τις επόμενες ημέρες
14:07
Τα σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test την Κυριακή
13:43
Mεγάλη πυρκαγιά μεταξύ των χωριών Σίμου και Γιόλου
13:11
Καταγγέλθηκαν 23 πολίτες και 14 υπεύθυνοι υποστατικών για παραβίαση των μέτρων COVID - 19
12:53
Oι Ταλιμπάν ζητούν περισσότερη βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα
12:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand