Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει να χαλάει όλα τα παιχνίδια στη Μεσόγειο

Η Τουρκία με την αποφασιστική της στάση θα συνεχίσει να χαλάει όλα τα παιχνίδια στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού του Συμβουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τετραήμερη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23 Απριλίου που είναι εθνική εορτή στην Τουρκία μέχρι και την Κυριακή 26 Απριλίου τα μεσάνυχτα.

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη”.

“Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και ασυνείδητη συμπεριφορά”, ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ είπε πως “έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη”, προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.
 
Για το νέο νοσοκομείο Μπασάκσεχιρ της Κωνσταντινούπολης του οποίου τα εγκαίνια έγιναν χθες ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παραδόθηκε η πρώτη φάση του με 1035 κλίνες, ενώ συνεχίζουν οι εργασίες για την παράδοση και των υπολοίπων κλινών καθώς ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει στις 2,682.

“Η Τουρκία είναι από τις χώρες που προσφέρει με μεγαλύτερη άνεση τις υπηρεσίες της στον τομέα της υγείας στον αγώνα κατά της επιδημίας”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.  Ανέφερε ότι η Τουρκία φέρνει 25 χιλιάδες πολίτες της από διάφορες χώρες και πως στόχος είναι μέχρι την έναρξη της εορτής του Ραμαζανιού στις 24 Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί αυτή η επιχείρηση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στους νέους που μένουν στο σπίτι λόγω κορωνοϊού είπε ότι τους περιμένει “ο τομέας του λογισμικού του οποίου κάθε μέρα που περνά το άστρο του λάμπει”. Ανακοίνωσε την έναρξη διαδυκτιακού προγράμματος για τους νέους στο οποίο το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να εγγραφούν και αφού το ολοκληρώσουν να θα έχουν τη δυνατότητα να στελεχώσουν ως ειδικοί 15 διαφορετικούς τομείς.

“Μπορούμε τις μέρες του κορωνοϊού να τις μετατρέψουμε σε μέρες που θα δώσουν ευκαιρίες στους νέους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ανέφερε ακόμη ότι έδωσαν χρηματική στήριξη σε 2 εκατομμύρια 100 χιλιάδες σε πολίτες που δεν έχουν κανένα εισόδημα και σε δεύτερη φάση θα δώσουν από 1000 τουρκικές λίρες σε 2 εκατομμύρια 300 οικογένειες που έχουν ανάγκη λόγω της επιδημίας.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.