'One World: Together At Home', με δεκάδες παγκόσμιους αστέρες

Αν και κλεισμένοι στα σπίτια τους, μουσικόφιλοι από ολόκληρο τον κόσμο έζησαν χθες ένα πρωτόγνωρο διαδικτυακό γεγονός, στο οποίο συμμετείχαν δεκάδες αστέρες του πενταγράμμου, μεταξύ αυτών η Τέιλορ Σουίφτ και οι Rolling Stones, σε μια εκδήλωση συμπαράστασης προς τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν μάχη κατά του νέου κορονοϊού.

Επειτα από πρωτοβουλία της Λέιντι Γκάγκα, η παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία "One World: Together At Home", που έχει τη στήριξη του κινήματος Global Citizen σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ξεκίνησε στις 14.00 τοπική ώρα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ (21.00 ώρα Κύπρου).

Την ώρα που τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι αναγκασμένοι ή λαμβάνουν συστάσεις να μείνουν στα σπίτια τους για να δώσουν μάχη εναντίον της διασποράς της Covid-19, η γιορτή ξεκίνησε με ένα πρώτο θέαμα διάρκειας 6 ωρών, που μπορούσε κανείς να παρακολουθήσει μέσω streaming από το διαδίκτυο. Συμμετείχαν διάσημοι καλλιτέχνες, όπως η Christine and the Queens, η Ανι Λένοξ και ο Λούις Φόνσι.

Ακολούθησε συναυλία, που αναμεταδόθηκε από τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, με τη συμμετοχή σπουδαίων τραγουδιστών όπως η Μπίλι Ειλις, ο Ελτον Τζον, η Τζένιφερ Λόπεζ, η Σελίν Ντιόν, ο Πολ Μακάρτνεϊ, ο Στίβι Γουόντερ.

Τα τέσσερα μέλη των Ρόλινγκ Στόουνς, ο Μιγκ Τζάγκερ, ο Κιθ Ρίτσαρντς, ο Τσάρλι Ουότς και ο Ρόνι Γουντ, συνέδραμαν επίσης, από τα σπίτια τους.

Η όλη εκδήλωση, εξηγεί η Λέιντι Γκάγκα, πρέπει να γίνει αντιληπτή ως μια "επιστολή αγάπης στον κόσμο", προκειμένου να ενώσει τις δυνάμεις του απέναντι σε αυτήν την ασθένεια που έχει σκοτώσει πάνω από 150.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

"Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να φέρουμε τη χαρά και μια ανάπαυλα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη" επισήμανε.

Εκτός του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της, η εκδήλωση θα είναι μια "κραυγή για να ενωθούμε" γύρω από το ιατρικό προσωπικό και τις φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που οργανώνονται στον κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:41

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.