Ο Μπόρις Τζόνσον αναρρώνει, η κυβέρνησή του επικρίνεται

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «αναρρώνει» από τον κορονοϊό, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος υπουργός, και διαβιβάζει τις οδηγίες του στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που επικρίνεται για την απόκρισή του στην πανδημία.

Αφού βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα, «ο πρωθυπουργός αναρρώνει, είναι σε καλή διάθεση», δήλωσε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. Ο 55χρονος Συντηρητικός ηγέτης «είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ντόμινικ Ράαμπ», τον υπουργό Εξωτερικών ο οποίος τον αντικαθιστά κατά την περίοδο της ανάρρωσής του. Ο τελευταίος διαβίβασε «τις οδηγίες του πρωθυπουργού στα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης» στη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης χθες το πρωί, διευκρίνισε ο Γκόουβ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία από τις πλέον πληγείσες χώρες στην Ευρώπη από την ασθένεια Covid-19. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και πέθαναν στο νοσοκομείο έφθασε τους 15.464, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε χθες, Σάββατο, η κυβέρνηση. Όμως αυτοί οι καθημερινοί απολογισμοί της κυβέρνησης επικρίνονται γιατί περιλαμβάνουν μόνο τους θανάτους στο νοσοκομείο ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στα διαγνωστικά τεστ, αποκλείοντας εκείνους που έχασαν τη ζωή τους σε οίκους ευγηρίας ή στο σπίτι.

Οργανώσεις που εκπροσωπούν οίκους ευγηρίας κάνουν λόγο για 4.000 έως 7.500 θανάτους στα ιδρύματα αυτά.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη να παρατείνει τουλάχιστον κατά τρεις εβδομάδες τα μέτρα περιορισμού που επέβαλε στις 23 Μαρτίου και δεν σκέπτεται ακόμη την έξοδο από το lockdown.

«Ο αριθμός των θανάτων παραμένει πολύ ανησυχητικός», εξήγησε ο Μάικλ Γκόουβ. «Τα ποσοστά μόλυνσης και θνητότητας επιπεδοποιούνται, αλλά δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι βρισκόμαστε ακόμη σε μια καθοδική τροχιά», προϋπόθεση που θέτει η κυβέρνηση προτού χαλαρώσει τα μέτρα περιορισμού.

Αφότου ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση κατηγορείται ότι καθυστέρησε να αντιδράσει και η Sunday Times επανήλθε σήμερα, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αγνόησε τις προειδοποιήσεις επιστημόνων και τις εκκλήσεις για προμήθεια ιατρικού υλικού και πως ο Μπόρις Τζόνσον απουσίασε από διάφορες συνεδριάσεις κρίσης που ήταν αφιερωμένος στον ιό.

Σε άρθρο του στη Mail on Sunday, ο ηγέτης των Εργατικών, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «πολύ αργή» στην κήρυξη του lockdown, την αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ και την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού στους υγειονομικούς.

«Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο πρωθυπουργός δεν δόθηκε ψυχή τε και σώματι στη μάχη κατά του ιού», δήλωσε σήμερα ο Μάικλ Γκόουβ, ο οποίος διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα διπλασιάσει τις προσπάθειες για την προμήθεια ιατρικού υλικού.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:41

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.