Ιταλία: Κόντρα για τη χαλάρωση των μέτρων

Ένας στους δύο Ιταλούς έχει σταματήσει να εργάζεται και έχει ανάγκη από οικονομική στήριξη. Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα, με  την επίγνωση ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει, μέσα στον Απρίλιο πρόκειται να διατεθούν άλλα 8 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση ανέργων και χαμηλοεισοδηματιών.


Οι δε  βιομήχανοι ζητούν να ξαναπάρει μπρος η παραγωγική μηχανή. Επισήμως, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε λέει ότι θα πρέπει όλοι να περιμένουμε τις 4 Μαΐου. Τα δικαστήρια αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 11 Μαΐου, τα σχολεία  τον Σεπτέμβριο, ενώ υπάρχουν ακόμη πολλές αμφιβολίες σχετικά με το αν τα εστιατόρια και τα καφέ-μπαρ μπορούν να ανοίξουν πριν από τις αρχές Ιουνίου.

Οι περιφέρειες διαφωνούν

Όπως συνέβη με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, και τώρα για το οικονομικό σκέλος η βούληση της κυβέρνησης της Ρώμης έρχεται συχνά σε αντίθεση με τα σχέδια  των διαφόρων περιφερειών. Οι οποίες δεν έχουν ούτε μια δική τους, κοινή γραμμή.

Ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι έχουμε ήδη μπει στην «δεύτερη φάση» και πρέπει να ξανανοίξουν, το γρηγορότερο δυνατό, δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις. Εκείνος της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, όμως, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, του απάντησε ότι αν ο Βορράς σηκώσει ρολά πριν το Μάιο, εκείνος θα κλείσει αμέσως  τα σύνορα της περιοχής του. Παρά ταύτα, στα περίχωρα της Βενετίας, την Πρωτομαγιά, θα επιτρέψουν τα πικνίκ,  αλλά μόνον  σε ιδιωτικούς κήπους.

Στο Τορίνο και σε όλο το Πεδεμόντιο ακόμη δεν μπόρεσαν να ανοίξουν τα καταστήματα για παιδιά,  παρά τη σχετική κυβερνητική άδεια, ενώ στο Μπάρι επιτρέπεται πάλι η καλλιέργεια μικρών γεωργικών εκτάσεων, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση από τον μόνιμο τόπο κατοικίας.

Μέσα σε όλα αυτά, ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι δηλώνει: «Πιστεύω ότι πρέπει να νομιμοποιήσουμε άμεσα τους παράτυπους μετανάστες. Διαφορετικά, στην κρίσιμη αυτή φάση, δεν μπορούμε ούτε να ελέγξουμε την κατάσταση της υγείας τους».

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:41

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαΐου
Η Ρωσία αναμένεται ότι φέτος θα εισπράξει επιπλέον ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια από τις εξαγωγές υδρογονανθράκων
07:41
Τραγωδία στην Αίγυπτο: Επτά νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με ΙΧ
07:16
Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακήρυξε την "πλήρη ανεξαρτησία" της από το Πατριαρχείο της Μόσχας
06:57
Την αναστολή, από την πρώτη Ιουνίου, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και κλειστούς χώρους αποφάσισε το Υπουργικό
06:37
Νεκρός δεκαπεντάχρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη
06:17
Επιστολή ΠτΔ προς τον Ερσίν Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ με στόχο την επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό
05:53
27 Μαΐου
Ουκρανία, ενέργεια, επισιτιστική ασφάλεια, άμυνα στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου
21:57
Την παραίτηση του Τατάρ ζήτησε στα κατεχόμενα το ΡΤΚ
21:37
Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις
21:21
Κ.Ε.: Το συνολικό ποσό που θα έχει δαπανηθεί μέχρι την 31 Αυγούστου 2022 για αντιμετώπιση της ακρίβειας ανέρχεται στα €300εκ.
21:00
Στο 81,3% η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών στον Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση
20:44
Αιχμές Αναστασιάδη προς τη διεθνή κοινότητα. Οι Τουρκικές προκλήσεις θα σταματήσουν αν επιτέλους κάποιοι ευαισθητοποιηθούν (ΒΙΝΤΕΟ)
20:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand