Διαδικτυακά συνεχίζει το έργο του το θέατρο Ριάλτο

Αναδιοργανώνει τις δράσεις του το θέατρο Ριάλτο Λεμεσού, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία, ωστόσο συνεχίζει να προσφέρει πολιτιστικό θέαμα μέσα από το διαδίκτυο και το λογαριασμό του στο Youtube, με οπτικοακουστικό υλικό από παλαιότερες στιγμές και εκδηλώσεις του.


Ανακοίνωση αναφέρει πως οι επιπτώσεις από τον COVID-19 στην οικονομία, αλλά και στο πολιτιστικό και κοινωνικό τοπίο φαντάζουν ανυπολόγιστες, "ενώ η δημιουργία και πολιτιστική παραγωγή στον τόπο μας έχουν ουσιαστικά εξαφανισθεί".

Το Θέατρο Ριάλτο προχωρεί στον επαναπρογραμματισμό του, στο πλαίσιο των εξελίξεων και κυβερνητικών οδηγιών, "ο οποίος θα διατρέχεται όσο είναι απαραίτητο, από τη φυσική απόσταση, αλλά όχι την κοινωνική απόσταση" και οι δράσεις του αναδιοργανώνονται ώστε "να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις λόγω COVID-19 και στον τρόπο πρόσληψης των πολιτισμικών εμπειριών από το κοινό, στηρίζοντας τη συνέχιση της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας στον τόπο μας".

Σημειώνεται πως "μετά το κλείσιμο του θεάτρου, έγνοια μας ήταν η αποκατάσταση της επικοινωνίας μέσω του ψηφιακού μας καναλιού" ( Rialto Theatre Limassol στο Youtube) και προς το σκοπό αυτό έχει σχεδιαστεί η παρουσίαση γιορταστικών στιγμών και εκδηλώσεων του Ριάλτο αλλά και προτάσεων άλλων διοργανωτών, "σε μια προσπάθεια να μείνουμε δίπλα στις τέχνες, στους δημιουργούς αλλά και στον καθένα, από τους χιλιάδες θεατές μας".

Η ψηφιακή συνάντηση καλλιτεχνών και κοινού στοχεύει στη γεφύρωση της απουσίας, στην επικοινωνία και ανταλλαγή μέσω παραστάσεων χορού, μουσικής και θεάτρου σε ένα εναλλακτικό προγραμματισμό μέχρι την επιστροφή στη φυσική συνάντηση, προστίθεται.

"Το Θέατρο Ριάλτο λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα μέτρα σχεδιάζει ένα πρόγραμμα επικεντρωμένο στην κυπριακή δημιουργία με τρόπους που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών, των θεατών και του προσωπικού του Θεάτρου", αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ δεν αποκλείει, σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέψουν, οι δράσεις του να πραγματοποιηθούν αρχικά σε εξωτερικούς χώρους, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, μέσω του ψηφιακού του καναλιού και ζωντανών μεταδόσεων ( live streaming).

Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημοσιευθεί ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς, μουσικούς για το Φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου", που φέτος τον Ιούλιο θα φιλοξενήσει αποκλειστικά μουσικά σχήματα από την Κύπρο, ενώ σύντομα θ` ανακοινωθούν και άλλα ανάλογα προγράμματα από διάφορες παραστατικές τέχνες.

Το Θέατρο καταβάλλει παράλληλα κάθε προσπάθεια, επαναπρογραμματισμού και υλοποίησης όλων των παραστάσεων, παραγωγών και συνδιοργανώσεων που αναβλήθηκαν, ενισχύοντας πρωτίστως την καλλιτεχνική παραγωγή του τόπου μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:43

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουνίου
Τελευταίο δεκαήμερο Ιουνίου αναμένεται η Λουτ, προετοιμασία Λευκωσίας ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
14:55
ΗΠΑ: Επιπρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, λίγο πριν τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν
14:38
Το Μεξικό εκτιμά ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει μολυνθεί από κορονοϊό
14:21
Καταχωρήθηκε υπόθεση εναντίον 49χρονου για υπόθεση εργασιακής εκμετάλλευσης
13:57
Η ΕΕ καλεί τον πρωθυπουργό Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit
13:35
Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυρά στο Όστιν του Τέξας
12:46
Οικονομία, εξωτερική πολιτική και υγεία στη δεύτερη μέρα της συνόδου του G7
12:37
Χωρίς ρεύμα περιοχές Λακατάμειας, Αρχάγγελου, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
11:51
Στην Κύπρο ο Προκόπης Παυλόπουλος στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών του Δήμου Αγιας Ναπας
11:29
​ Ο Σιζόπουλος υποστήριξε ότι η πρόταση της ΔΗΠΑ αποσκοπούσε να αποτρέψει την εκλογή είτε του ιδίου, είτε του Παπαδόπουλου
10:41
Απογοήτευση Παπαδόπουλου για την αποτυχία της αντιπολίτευσης να εκλέξει πρόεδρο της Βουλής
10:23
Το ιικό φορτίο των παιδιών με Covid-19 είναι παρόμοιο με εκείνο των ενηλίκων
09:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand