Τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης ανακοινώθηκαν στη Γερμανία

Τα πρώτα προσεκτικά βήματα προς την κανονικότητα στη Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ, μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους 16 Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Όπως η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά "θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα προσεκτικά και με μικρά βήματα.Είναι μια πολύ εύθραυστη επιτυχία. Δεν πρέπει να δώσουμε λάθος εντυπώσεις. Όσο δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό".

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Καγκελάριος τα εμπορικά καταστήματα που είναι κάτω από 850 τμ θα μπορούν να ανοίξουν από την Δευτέρα. Όμως θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα και να μην παρατηρούνται μεγάλες ουρές στις εισόδους τους.

Η γερμανική κυβέρνηση προβαίνει σε  σύσταση για τη χρήση μασκών σε ΜΜΜ και καταστήματα. Αυτό σημαίνει πως συστήνει τη χρήση τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι υποχρεωτική ή ότι θα επιβληθούν πρόστιμα.

Στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία των σχολείων, αρχικά με τις τάξεις που έχουν στο πρόγραμμα τους απολυτήριες εξετάσεις και εκεί με αυστηρά μέτρα (όπως η χρήση μάσκας από τους μαθητές, 15 μαθητές ανά αίθουσα και εναλλάξ διαλείμματα).

Μετά τις 4 Μαΐου θα επιτραπεί και η λειτουργία των κομμωτηρίων.

Τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνον ως delivery, ενώ δεν επιτρέπεται ακόμη η λειτουργία των μπαρ, ξενοδοχείων και απαγορεύονται οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Απαγορεύονται επίσης οι θρησκευτικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες, τεμένη και συναγωγές, καθώς και τα ταξίδια αναψυχής.

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως θα συνεχισθεί η μεγάλης έκτασης εφαρμογή τεστ στον πληθυσμό, ενώ τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε 15νθήμερο.

Η Καγκελάριος ευχαρίστησε τους πολίτες της χώρας για την τήρηση των μέχρι τώρα περιοριστικών μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά "θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που άλλαξαν τη ζωή τους, όχι γιατί το είπε η κυβέρνηση, αλλά για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους"

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.