Τα πρώτα μέτρα χαλάρωσης ανακοινώθηκαν στη Γερμανία

Τα πρώτα προσεκτικά βήματα προς την κανονικότητα στη Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα η Καγκελάριος Μέρκελ, μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους 16 Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Όπως η ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά "θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα προσεκτικά και με μικρά βήματα.Είναι μια πολύ εύθραυστη επιτυχία. Δεν πρέπει να δώσουμε λάθος εντυπώσεις. Όσο δεν υπάρχει φάρμακο και εμβόλιο θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό".

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Καγκελάριος τα εμπορικά καταστήματα που είναι κάτω από 850 τμ θα μπορούν να ανοίξουν από την Δευτέρα. Όμως θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά υγειονομικά μέτρα και να μην παρατηρούνται μεγάλες ουρές στις εισόδους τους.

Η γερμανική κυβέρνηση προβαίνει σε  σύσταση για τη χρήση μασκών σε ΜΜΜ και καταστήματα. Αυτό σημαίνει πως συστήνει τη χρήση τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι υποχρεωτική ή ότι θα επιβληθούν πρόστιμα.

Στις 4 Μαΐου θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία των σχολείων, αρχικά με τις τάξεις που έχουν στο πρόγραμμα τους απολυτήριες εξετάσεις και εκεί με αυστηρά μέτρα (όπως η χρήση μάσκας από τους μαθητές, 15 μαθητές ανά αίθουσα και εναλλάξ διαλείμματα).

Μετά τις 4 Μαΐου θα επιτραπεί και η λειτουργία των κομμωτηρίων.

Τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργούν μόνον ως delivery, ενώ δεν επιτρέπεται ακόμη η λειτουργία των μπαρ, ξενοδοχείων και απαγορεύονται οι μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Απαγορεύονται επίσης οι θρησκευτικές εκδηλώσεις σε εκκλησίες, τεμένη και συναγωγές, καθώς και τα ταξίδια αναψυχής.

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε πως θα συνεχισθεί η μεγάλης έκτασης εφαρμογή τεστ στον πληθυσμό, ενώ τα μέτρα θα επανεξετάζονται κάθε 15νθήμερο.

Η Καγκελάριος ευχαρίστησε τους πολίτες της χώρας για την τήρηση των μέχρι τώρα περιοριστικών μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά "θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που άλλαξαν τη ζωή τους, όχι γιατί το είπε η κυβέρνηση, αλλά για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους"

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:46

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Τερματισμός περιόδου υποβολής ενστάσεων για το Ειδικό Σχέδιο Κρατικής Χορηγίας σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους
18:30
Σε νέο υψηλότερο επίπεδο εντός 2021 έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ, αύξηση κερδών έτους στο 15%
18:22
Ελλάδα - Κορονοϊός: 835 νέα κρούσματα, 22 θάνατοι
18:04
Αμερικανική έρευνα: Το κοινό κρυολόγημα καταπολεμά την Covid-19, ενεργοποιώντας ιντεφερόνες
17:55
Εμπορική συμφωνία μεταξύ Ην. Βασιλείου και Αυστραλίας
17:43
Περίπατος για την Εθνική απέναντι στην Ανδόρα
17:38
Η Βουλή καλείται να εγκρίνει 22 νομοθετήματα μέχρι τέλος του 2021 για το Ταμείο Ανάκαμψης
17:28
Υπό ελέγχο η πυρκαγιά σε περιοχή των Κελοκεδάρων
17:10
Ικανοποίηση ΕΕ από τα αποτελέσματα της Συνόδου με τις ΗΠΑ
16:26
Υπό 7ήμερη 24χρονος για υπόθεση βιασμού στην Πάφο
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand