Ρυθμίσεις συμμετοχής επιχειρήσεων σε σχέδια της, ανακοινώνει η ΑνΑΔ

Σε ρυθμίσεις προβαίνει η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου (ΑνΑΔ) για σκοπούς διευκόλυνσης της συμμετοχής σε αυτά επιχειρήσεων οι οποίες θα ενταχθούν στα ειδικά σχέδια πλήρους ή μερικής αναστολής των εργασιών επιχειρήσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΑνΑΔ αποφάσισε «την επιχορήγηση των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτουμένων τους σε προγράμματα κατάρτισης που διεξάγονται στο πλαίσιο Σχεδίων της ΑνΑΔ κατά την περίοδο πλήρους ή μερικής αναστολής των εργασιών τους με βάση τα Ειδικά Σχέδια του ΥΕΠΚΑ, ανεξαρτήτως του αν για τους εργοδοτούμενους αυτούς έχει καταβληθεί ή όχι, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, μισθός πέραν του Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος και, ως εκ τούτου, αν έχει καταβληθεί Τέλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού που αναλογεί σε αυτό το επιπρόσθετο ποσό».

Αποφάσισε επίσης «την αποδοχή της μη καταβολής του προβλεπόμενου κατώτατου ακαθάριστου μισθού από τους εργοδότες στους συμμετέχοντες στο πλαίσιο των Σχεδίων της ΑνΑΔ «Στελέχωση Επιχειρήσεων με Αποφοίτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και «Κατάρτιση Μακροχρόνια Ανέργων σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς», στις περιπτώσεις που ο εργοδότης έχει ενταχθεί στο Ειδικό Σχέδιο Μερικής Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης και ο καταρτιζόμενος συνεχίζει να απασχολείται πλήρως και να καταρτίζεται στην επιχείρηση».

Διευκρινίζεται ότι βασική προϋπόθεση για αυτό είναι το άθροισμα του ακαθάριστου μισθού που κατέβαλε ο εργοδότης στον καταρτιζόμενο και του Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος που έλαβε ο καταρτιζόμενος μέσω του Ειδικού Σχεδίου του ΥΕΠΚΑ, να αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό που απαιτούν τα Σχέδια της ΑνΑΔ.  

Επισημαίνεται επίσης ότι, στις περιπτώσεις αυτές ως επιλέξιμη δαπάνη για σκοπούς επιχορήγησης λαμβάνεται υπόψη μόνο ο ακαθάριστος μισθός που κατέβαλε ο εργοδότης στους καταρτιζομένους και τους καθοδηγητές, όπου εφαρμόζεται, καθώς και οι σχετικές υποχρεωτικές εισφορές εργοδότη.

Ανακοινώνει επίσης έγκριση της παράτασης της διάρκειας εφαρμογής του προγράμματος στο πλαίσιο των δύο πιο πάνω Σχεδίων της ΑνΑΔ, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από την επιχείρηση, για περίοδο ίση με την περίοδο που ο εργοδότης έχει ενταχθεί σε ένα από τα δύο Ειδικά Σχέδια του ΥΕΠΚΑ.
 
Οι πιο πάνω ρυθμίσεις ισχύουν για την περίοδο από 16 Μαρτίου, 2020 μέχρι 12 Απριλίου 2020, ή μέχρι όποια άλλη ημερομηνία παραταθούν τα Ειδικά Σχέδια του ΥΕΠΚΑ, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:46

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουνίου
Να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα γα δημόσια λογοδοσία και πλήρη διαφάνεια, είπε ο Κωστής Ευσταθίου
10:34
Homo Nesher Ramla: Ο πιθανός πρόγονος των Ευρωπαίων Νεάντερταλ στο Ισραήλ (VID)
10:32
Πυρηνική συμφωνία: Αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
10:17
Επιστρέφουν στον Λίβανο οι μετανάστες που εντοπίστηκαν την Πέμπτη ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
09:50
Γίνεται συζήτηση για εμβολιασμό κατά της Covid-19 παιδιών άνω των 12 ετών, λέει η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου
09:47
Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test
09:37
Κ. Τσιούτης: Η Κύπρος βρίσκεται στην αρχή μιας νέας έξαρσης την οποία πρέπει να προλάβουμε
09:35
Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Τρεις νεκροί και 99 αγνοούμενοι
09:33
"Σφραγίζει" σήμερα η συμφωνία δανείου 200 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαική Τράπεζα
09:20
Τις σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας και τις περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν Ερντογάν και Πούτιν
09:07
Κίνα: 18 νεκροί, οι περισσότεροι ανήλικοι, σε πυρκαγιά σε κέντρο πολεμικών τεχνών
08:42
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει ο ΠτΔ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής
07:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand