Ανδρέου:Παρουσιάστηκαν περιστατικά επιθέσεων εναντίον της Αστυνομίας

​Παρά τον περιορισμό των κρουσμάτων απειθαρχίας στα περιοριστικά μέτρα, παρουσιάστηκαν εκ νέου, χθες, περιστατικά επιθέσεων κατά μελών της αστυνομίας.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος τύπου του αρχηγείου αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι δύο μέλη του Σώματος, εντόπισαν, χθες το απόγευμα, δεκαπέντε αλλοδαπούς να παίζουν ποδόσφαιρο, σε δρόμο στην παλιά Λευκωσία. Όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να εφαρμόσουν τα διατάγματα, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα, 20 και 27 ετών, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να υποστεί πραγματική σωματική βλάβη.Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τους νεαρούς, επενέβησαν, όμως, άλλα δύο άτομα σε μιά προσπάθεια να τους αποτρέψουν.
Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις και τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν.
Όπως ανέφερε ο κύριος Ανδρέου, σε δεύτερο περιστατικό, χθες το απόγευμα στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν είκοσι-ένα άτομα, επίσης αλλοδαποί, που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε χωράφι.
Ανέφερε, ακόμα, ότι το γραφείο ηλεκτρονικού εγκλήματος διερευνά έξι περιπτώσεις κατά τις οποίες πολίτες επιχείρησαν - με πλαστές ταυτότητες- να εξασφαλίσουν άδεια για περισσότερες από μιά μετακινήσεις.
Όσον αφορά τις καταγγελίες πολιτών, ότι λανθασμένα τους έχει επιβληθεί εξώδικο πρόστιμο, ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή - αποτελούμενη από τρεις ανώτερους αξιωματικούς- οι οποίοι εξετάζουν τα παράπονα.
Από τις έξι χθες το απόγευμα έως τις έξι σήμερα το πρωί, έγινα δύο χιλιάδες, εκατόν-ενενήντα έλεγχοι.
Καταγγέλθηκαν εβδομήντα-τέσσερις πεζοί και επιβαίνοντες σε οχήματα, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις.
Δεν προέκυψε καμμιά καταγγελία κατά τους ελέγχους σε υποστατικά.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.