Υπό έλεγχο η επιδημία στην Τουρκία, λέει ο Υπουργός Υγείας της χώρας

Η επιδημία στην Τουρκία άρχισε να υποχωρεί, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά αν και ο αριθμός των νεκρών το τελευταίο 24ωρο είναι 104 και συνολικά έφτασαν στους 1403. Πάντως ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4,062 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 65.111. Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι την τέταρτη βδομάδα της επιδημίας ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 24ωρο άρχισε να έχει πτώση.


Σε συνέντευξη τύπου, ο Φαχρετίν Κοτζά ανέφερε ακόμη ότι ξεκίνησαν να ανακτούν τον έλεγχο της ραγδαίας διάδοσης του ιού, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία είναι από τις πρώτες χώρες στις οποίες υπάρχει μείωση στην ταχύτητα αύξησης των νεκρών. 


Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, κατάφεραν να ελέγξουν τη διάδοση της επιδημίας χάρη στη μέθοδο της ιχνηλάτησης την οποία στηρίζει μια ομάδα 4,600 ατόμων.
 
 Όπως είπε κάθε φορά που εντοπίζεται ένα κρούσμα αμέσως κινητοποιείται μια τριμελής ομάδα η οποία ιχνηλατεί τις επαφές του τις τελευταίες 48 ώρες πηγαίνοντας ακόμη και στα σπίτια των ανθρώπων με τους οποίους είχε επαφή. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό, ιχνηλάτηση γίνεται σε όλες τις 81 πόλεις της Τουρκίας.
 
Ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι η ταχύτητα της αύξησης έχει ξεκινήσει να μειώνεται στην Τουρκία και οδηγείται στην κορύφωση (πικ). Όπως είπε, θα φανεί ξεκάθαρα σύντομα όταν θα ξεκινήσει να μειώνεται και ο αριθμός των νεκρών. “Αν δεν υπάρξει νέο κύμα, γνωρίζουμε ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσει η επιδημία”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός. 

Για την μέθοδο της θεραπείας που ακολουθείται στην Τουρκία, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι παρέχεται φαρμακευτική αγωγή όχι μόνο σε εκείνους που είναι διασωληνωμένοι αλλά και σε εκείνους που είναι στην εντατική μονάδα θεραπείας. Όπως είπε έφτασαν ήδη νέα φάρμακα από την Κίνα τα οποία διανεμήθηκαν χθες.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Φαχρετίν Κοτζά, η Τουρκία χορηγεί φάρμακα όχι μόνο στα άτομα που είναι θετικά σε κορωνοϊό αλλά ακόμη και στα ύποπτα κρούσματα, κάτι που δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη χώρα. “Έχουμε στις αποθήκες μας ένα εκατομμύριο φάρμακα. Δεν υπάρχει καμιά άλλη χώρα που να χρησιμοποιεί το φάρμακο που ήρθε από την Κίνα σε τέτοιο βαθμό”, υποστήριξε. 

Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ανέφερε ότι στις περιοχές που είναι συγκεντρωμένοι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος, ενώ είχαν εντοπιστεί νωρίς τα άτομα που είχαν συμπτώματα. 

Ο Τούρκος Υπουργός έστειλε τα συλληπητήριά του και στην οικογένεια του πρώτου πολιτικού που έχασε τη ζωή του στην Τουρκία από κορωνοϊό, του ηγέτη του Ανεξάρτητου Τουρκικού Κόμματος Χαϊντάρ Μπας.
 

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:47

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.