ΠΑΣΠ: Πρόταση για περικοπές στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών

Τη δική του πρόταση στο θέμα των περικοπών στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών ετοιμάζει προς την ΚΟΠ και τα σωματεία ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ).Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο ΠΑΣΠ θα αποστείλει νέα επιστολή προς την ΚΟΠ, ενώ έχει ζητήσει κάποια επιπλέον στοιχεία ως προς τα οικονομικά δεδομένα και των σωματείων.

Εν συνεχεία, ο ΠΑΣΠ θα διαβουλευτεί με τους ποδοσφαιριστές μέλη του για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα κάνει και αναλόγως των αποφάσεων θα διαμορφώσει την πρόταση του.

Χθες πάντως υπήρξε ένα πάρε-δώσε ανακοινώσεων, επιστολών και απαντήσεων ανάμεσα στο συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών και την Ομοσπονδία.

Αρχικά, ο ΠΑΣΠ είχε αποστείλει επιστολή στην ΚΟΠ ζητώντας ενημέρωση για την πρόταση που υπέβαλε η Ομοσπονδία στον Υπουργό Οικονομικών για στήριξη των σωματείων λόγω της διακοπής των πρωταθλημάτων εξαιτίας του κορωνοϊού καθώς και για κάποια άλλα στοιχεία που αφορούν επίσης τα οικονομικά των σωματείων.

Εν συνεχεία, λίγο μετά το μεσημέρι, η ΚΟΠ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την πρόταση της για μειώσεις ύψους 23% στα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που είναι άνω των 2000 ευρώ μηνιαίως. Η ΚΟΠ έδωσε μάλιστα χρονοδιάγραμμα στον ΠΑΣΠ μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι για να απαντήσει.

Μετά από αυτή την πρόταση της ΚΟΠ, ο ΠΑΣΠ απάντησε το απόγευμα με μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία εξέφραζε έκπληξη και απογοήτευση από την πρόταση της ΚΟΠ και των ποδοσφαιρικών σωματείων. Ο ΠΑΣ έκανε λόγο για μια πρόταση που προβλέπει μείωση 92% από τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαΐου, 2020.

Εν τέλη, η ΚΟΠ επανήλθε με νέα ανακοίνωση καλώντας τον ΠΑΣΠ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου στη βάση της πρότασης που υποβλήθηκε από πλευράς ΚΟΠ και σωματείων. Σημείωσε πως αν η απάντηση στην πρόταση για διάλογο είναι αρνητική, τότε η Ομοσπονδία μαζί με τα Σωματεία, θα διαβουλευθούν για τους επόμενους χειρισμούς. Κάλεσε, τέλος, τον ΠΑΣΠ αν έχει συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος να την υποβάλει προς την Ομοσπονδία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:47

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιουνίου
Στην πρώτη της χρεοκοπία της εδώ και δεκαετίες, φαίνεται ότι οδηγείται η Ρωσία
12:35
Να εγκαταλείψουν επειγόντως την ουκρανική πόλη Λισιτσάνσκ, καλούν τους αμάχους οι αρχές
12:30
Τί απαντά ο Μαυρογιάννης για αναφορά του Παπαδόπουλου ότι Χριστοδουλίδης και Κοτζιάς είχαν ταχθεί υπέρ της θέσης "μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις"
12:23
ΑΕΚ : Επαγγελματικό συμβόλαιο σε Χριστάκη και Ορθοδόξου
12:16
Τουρκία: Περί τις 400 συλλήψεις στη διάρκεια της Πορείας Υπερηφάνειας της Κωνσταντινούπολης
12:16
Και επίσημα στην Πάφος Fc ο Μάριος Δημητρίου (φώτο)
12:05
ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου
11:54
Υπενθύμιση Υπουργείου Υγείας για χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου κατά της νόσου COVID-19
11:34
Τουρκία-ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν θα συνομιλήσει αύριο με τους ηγέτες της Σουηδίας και της Φινλανδίας
11:22
" Τελειώνει " ο Κωστένογλου, τάση υπέρ Τιμούρ Κετσπάγια
11:20
Στη Λισαβόνα για τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς o Yφυπουργός Ναυτιλίας
11:18
Ο Ισημερινός θα μειώσει τις τιμές των καυσίμων που πυροδότησαν διαδηλώσεις
10:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand