Τουρκία: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και αυτό το Σαββατοκύριακο

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχιστεί και αυτό το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα της και δεν παρατηρείται καμιά έλλειψη στη διαδικασία θεραπείας των ασθενών στα νοσοκομεία. Συνεχίζεται, πρόσθεσε, η διανομή μασκών μέσω διαφόρων δίαυλων, ωστόσο δεν είναι εύκολη η παροχή τέτοιων υπηρεσιών σε μια χώρα 83 εκατομμυρίων. “Οπωσδήποτε υπάρχουν καθυστερήσεις αλλά το σημαντικό είναι πως οι καθυστερήσεις αυτές δεν πηγάζουν από έλλειψη”, ανάφερε. Είπε ότι μέχρι σήμερα 32 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν κωδικό στα κινητά τους για να πάνε να παραλάβουν τις μάσκες τους από τα φαρμακεία και πως αυτός ο αριθμός θα φτάσει τα 39 εκατομμύρια μέχρι την Πέμπτη. 
 
Περισσότερες κλίνες και από Γερμανία
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι τα νοσοκομεία της Τουρκίας σε όλη τη χώρα διαθέτουν 240 χιλιάδες κλίνες και κάνοντας σύγκριση με την Ευρώπη ανέφερε πως ακόμη και η Γερμανία που έχει τις περισσότερες κλίνες εντατικής θεραπείας ο αριθμός τους δεν φτάνει καν τις 30 χιλιάδες. Επανέλαβε ότι θα ανοίξουν και δύο νοσοκομεία από 1000 κλίνες το καθένα στο Γεσίλκιοϊ και στο Σαντζάκτεπε, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες τους, ενώ απαρίθμησε και μια σειρά άλλων νοσοκομείων που ανοίγουν σύντομα. 

Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν η Τουρκία είναι από τις χώρες που διενεργούν τα περισσότερα τεστ για κορωνοϊό ανά ημέρα, λέγοντας ότι έχουν φτάσει συνολικά τα 410 χιλιάδες τεστ. “Το ποσοστό των τεστ, των ποσοστό των κρουσμάτων δόξα στον Αλλάχ, έχει πτωτική τάση”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει χαμηλό ποσοστό θανάτων και ότι μέχρι σήμερα έχουν πάρει εξιτήριο πέντε χιλιάδες άτομα.

“Η Τουρκία είναι από τις χώρες που έχουν κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο γρήγορα την επιδημία”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι η Τουρκία ανταποκρίνεται και στις εκκλήσεις άλλων χωρών για βοήθεια. “Αν μπορείς να αισθανθείς τον πόνο είσαι ζωντανός, αν μπορείς να αισθανθείς τον πόνο του άλλου, είσαι άνθρωπος”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι έχουν στείλει ιατρικό υλικό σε 34 χώρες και θα συνεχιστεί αυτή η βοήθεια και τις επόμενες μέρες. 
 
Πηγή Άννα Ανδρέου ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand