Πούτιν: Η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Ρωσία δεν αλλάζει προς το καλύτερο

Η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ρωσία, δεν αλλάζει προς το καλύτερο, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε ως θέμα την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

«Βλέπουμε ότι η κατάσταση αλλάζει στην πραγματικότητα καθημερινά και δυστυχώς αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν. Όλο και πιο πολλά είναι τα βαριά περιστατικά της νόσου, συγκεκριμένα τα βαριά» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της τα πάντα, ακόμη και τα πιο δύσκολα και ακραία σενάρια εξέλιξης της κατάστασης σε σχέση με τον κορονοϊό, ώστε όπως είπε «να μπορούμε ευέλικτα, άμεσα να επανακαθορίζουμε την στρατηγική και τακτική των ενεργειών μας, παρέχοντας όπως είναι αυτονόητο ιατρική περίθαλψη στους πολίτες».

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η χώρα καταφέρνει να προπορεύεται στην αντιμετώπιση της πανδημίας, λέγοντας ότι είναι αναγκαίο να γίνονται εκτιμήσεις ως προς την εξέλιξη της κατάστασης τουλάχιστον με ορίζοντα δέκα ημερών.

Ο Πούτιν ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση να προβαίνει διαρκώς σε εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης με βάση την πραγματική εικόνα, όπως και να τον ενημερώνει κάθε εικοσιτετράωρο.

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να επιμερίσει ορθολογικά το βάρος που επωμίζονται τα νοσοκομεία και οι κλινικές στις διάφορες περιφέρειες της χώρας εξαιτίας του κορονοϊού, λέγοντας ότι ο επιμερισμός αυτός αφορά και τον ιατρικό εξοπλισμό και τα μέσα προστασίας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, τους αναπνευστήρες, τα φάρμακα και τους ιατρούς, ώστε να καλύπτονται τα νοσοκομεία που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Κατά την άποψη του Ρώσου προέδρου «το σύστημα υγείας πρέπει να λειτουργεί ως ενιαίας μηχανισμός».

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για τις αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan:
22:11
Η Λιθουανία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα
21:51
Νέες, φιλορωσικές αρχές Χερσώνας: Το ρούβλι επίσημο νόμισμα της επαρχίας
21:38
Η εταιρεία Starbucks αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 15 χρόνια
21:30
Φεστιβάλ Καννών: Οι γυναίκες καταλαμβάνουν το κόκκινο χαλί
21:15
Ουκρανία: Μια μητέρα, η οποία έχασε τον μονάκριβο γιο της, θρηνεί για τους νεκρούς της Μαριούπολης που δεν έχουν κανέναν να τους κλάψει
21:11
Ερντογάν: Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης-Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του
21:09
Ερντογάν: Έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία "ζώνης ασφαλείας" στα νότια σύνορα
21:07
Δύο νεκροί και120 τραυματίες από έκρηξη στο Αμπού Ντάμπι
21:04
Για το όραμα της πράσινης μετάβασης μίλησε σε προσυνέδριο του ΔΗΣΥ στην Αγλαντζιά ο Α. Νεοφύτου
21:02
Θα βελτιώσουν τα οδοφράγματα και θα ζητήσουν διάνοιξη κι άλλων, δήλωσε ο Ουστέλ
21:00
Αύξηση 1% στην ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές Κριστίν Λαγκάρντ
20:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand