Επαναπατρίστηκαν 148 Κύπριοι με δύο πτήσεις από Λονδίνο και Σόφια

Με δύο πτήσεις, της AEGEAN AIRLINES από το Λονδίνο και της Bulgarian Air από τη Σόφια, επαναπατρίστηκαν το απόγευμα 148 συνολικά Κύπριοι που βρίσκονταν σε διάφορες χώρες του εξωτερικών και είχαν εγκλωβιστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα γύρω στις 16.45 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας η πτήση της Bulgarian Air από τη Σόφια μεταφέροντας 42 Κύπριους πολίτες και νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία.
 
Ορισμένοι από τους επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό όπου είχαν μεταβεί είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους, καθώς και φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 
Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή γύρω στις 17.00, προσγειώθηκε η πτήση της AEGEAN AIRLINES από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, η οποία μετέφερε 106 επιβάτες.
 
Ορισμένοι από τους επιβάτες είναι φοιτητές, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, όπου είχαν μεταβεί για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή ιατρικούς λόγους.  
 
Συγκεκριμένα, με την πτήση από το Λονδίνο επαναπατρίστηκαν Κύπριοι από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία,  Ηνωμένες Πολιτείες  και Ιταλία.
 
Με την άφιξη των δύο αεροσκαφών, τα οποία στάθμευσαν στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ειδικό σημείο του αερολιμένα, όπου δειγματολήπτες με ειδικές στολές, τους πήραν δείγμα προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος για κορωνοϊό.
 
Στη συνέχεια οι επιβάτες των δύο πτήσεων που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες ή είχαν μεταβεί στο εξωτερικό για ιατρικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους, όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.
 
Οι υπόλοιποι επιβάτες μεταφέρθηκαν  με λεωφορεία σε χώρους που επιλέχθηκαν από το Κράτος για να παραμείνουν σε περιορισμό επίσης για 14 μέρες.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοίνωσαν ότι «η πτήση από τo Λονδίνο στην Λάρνακα είναι προσφορά της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES και του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που παραχώρησε τα καύσιμα για τη διενέργεια της πτήσης. Η κυβέρνηση επιθυμεί  να ευχαριστήσει δημόσια και τις δύο εταιρείες για την ευγενή προσφορά τους».

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:48

Τελευταιες Ειδησεις

25 Μαΐου
Στον 5ο τελικό θα κριθεί ο τίτλος
12:00
Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι για το partygate
11:52
Θελεί να μιλήσει επευθείας μόνο με τον Πούτιν και όχι μέσω μεσολαβητών, ξεκαθαρίζει ο Ζελένσκι
11:41
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για την υγεία της Υπουργού Εργασίας - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση
11:26
Ακόμα μια υπόθεση πολιτογράφησης ενώπιον της ΝΥ, θα μελετηθεί με τη δέουσα προσοχή, λέει στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας
11:20
Νέες προκλητικές ενέργειες ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος από την Τουρκία
11:15
Υπό κράτηση δύο άτομα για τις απαλλαγές από την Ε.Φ. έναντι χρηματικής αμοιβής
11:04
Βρετανικό Υπ. Άμυνας: Στις αποθήκες μένουν σημαντικές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών λόγω του ρωσικού ναυτικού αποκλεισμού
10:37
Ο Υπουργός Μεταφορών ακύρωσε συνάντηση με την ΕΤΥΚ λόγω λήψης απεργιακών μέτρων
10:11
Μέρα τελικού Κυπέλλου! Ομόνοια και Εθνικός διεκδικούν το μεγάλο τρόπαιο!
10:08
Εμειναν ζωντανοί οι Μάβερικς
10:07
«Επαιξε με την φωτιά, αλλά δεν κάηκε»
10:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand