Διευκρινίσεις Υπ. Υγείας για τη διενέργεια της μελέτης 20.000 εργαστηριακών εξετάσεων

Διευκρινίσεις για τη διενέργεια της μελέτης 20 χιλιάδων εργαστηριακών εξετάσεων σε εργαζόμενους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου, ιδιωτικού τομέα και της Εθνικής Φρουράς δίνει το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του.
 
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η  κατανομή των εργαστηριακών εξετάσεων έγινε ανά επαρχία σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και τα εργαστήρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι εκείνα που αναφέρονται στον σχετικό πίνακα που έχει ανακοινωθεί και επισυνάπτεται εκ νέου και μόνο στα συγκεκριμένα σημεία δειγματοληψίας ενώ απαγορεύονται ρητά οι κινητές μονάδες δειγματοληψίας».
 
Επίσης, «η επιλογή των εργαστηρίων και η αριθμητική κατανομή των εργαστηριακών αναλύσεων που θα διεκπεραιώσει κάθε εργαστήριο έγινε στη βάση των δυνατοτήτων τους και τις Επαρχίες που μπορούν να καλύψουν αναλογικά, ώστε να πραγματοποιούνται 1,000 τεστ την ημέρα».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι που θέλουν να υποβληθούν στην εργαστηριακή εξέταση «θα πρέπει να επικοινωνούν με το εργαστήριο που επιθυμούν για να διευθετήσουν προσωπικό ραντεβού για τη δειγματοληψία και θα πρέπει να παρουσιάζουν αποδεικτικό στοιχείο κατά την προσέλευσή τους στο σημείο δειγματοληψίας».
 
Διευκρινίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται ατομικά στον κάθε πολίτη και όχι ανά επιχείρηση.
 
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, «το πρόγραμμα αφορά ομάδες επαγγελματιών, οι οποίοι βάσει Διατάγματος του Υπουργού Υγείας συνεχίζουν να εργάζονται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους».
 
Για σκοπούς διασφάλισης της ίσης πρόσβασης επαγγελματιών από όλες τις ομάδες που εμπίπτουν στο πρόγραμμα, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στα εργαστήρια με ενδεικτικό ποσοστό δειγματοληψίας ανά επαγγελματική ομάδα, το οποίο πρέπει να τηρούν (π.χ. 15% εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, 25% εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου τροφίμων και ποτών, 25% εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που δέχονται κοινό για εξυπηρέτηση, κοκ).
 
Εάν διαφανεί από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης ότι τα δείγματα αφορούν επιλεκτικά σε συγκεκριμένους οργανισμούς/υπηρεσίες, κτλ, το Υπουργείο Υγείας δύναται να τερματίσει αυτοδικαίως τη Συμφωνία και θα ενημερώνει σχετικά το κοινό.
 
Διευκρινίζεται, επίσης, ότι «τα εργαστήρια, σύμφωνα με τη σύμβασή τους, οφείλουν να διατηρούν αρχείο και να κοινοποιούν όλα τα αποτελέσματα στη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, με προτεραιότητα τα θετικά για σκοπούς ιχνηλάτησης και επιδημιολογικής μελέτης/επιτήρησης».
 
Από την πλευρά της, «η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα επισκέψεις στους χώρους δειγματοληψίας για παρακολούθηση και έλεγχο», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:48

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Δένδιας: Αισιόδοξος για ελληνικό οικοσύστημα αμυντικών βιομηχανιών
07:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 27 Απριλίου 2024
07:00
ΠτΔ: Ψηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η κλιματική κρίση
06:44
Διαμαρτυρήθηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι για την οικονομική κρίση και τη διαφθορά στα κατεχόμενα
06:41
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.