Σύνοδος Κορυφής στις 23 Απριλίου για το ταμείο ανάκαμψης

Τη διεξαγωγή νέας Συνόδου Κορυφής των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των Κρατών Μελών της ΕΕ, ανακοίνωσε για τις 23 Απριλίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, σε συνέχεια των χθεσινών αποφάσεων του Eurogroup.

"Η συμφωνία της Ευρωομάδας αποτελεί σημαντική πρόοδο. Πλέον του μισού τρισεκατομμυρίου Ευρώ είναι τώρα διαθέσιμα για να προστατεύουν τις χώρες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αυτό το άνευ προηγουμένου πακέτο σηκώνουμε μαζί το βάρος της κρίσης", δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

"Ο συμβιβασμός αυτός αποσκοπεί στην και στοχευμένη γρήγορη ανακούφιση", τονίζει.

"Η συμφωνία των Υπουργών Οικονομικών επικεντρώνεται στην υποστήριξη των οικονομιών της Ευρώπης. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παράσχει υποστήριξη για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης με τη μορφή προληπτικών πιστωτικών γραμμών", σημειώνει.

"Δεύτερον, θα θεσπιστεί ένα προσωρινό μέσο αλληλεγγύης για την παροχή δανείων της Ένωσης που θα χορηγούνται με ευνοϊκούς όρους στα Κ-Μ της ΕΕ με σκοπό την προστασία των εργαζομένων και της απασχόλησης κατά την τρέχουσα κρίση", καταγράφει.

"Και τρίτον, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα εφαρμόσει την πρότασή της για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ταμείου εγγυήσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της ΕΕ, ιδίως των ΜΜΕ, καθ όλη την κρίση", τονίζει.

"Συμφωνήθηκε επίσης να διερευνηθεί η δημιουργία ενός προσωρινού Ταμείου Ανάκαμψης για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα Κ-Μ", συμπληρώνει.

"Είναι καιρός να δημιουργήσουμε το έδαφος για μια ισχυρή οικονομική ανάκαμψη, που πρέπει να αναζωογονήσει τις οικονομίες μας, προωθώντας παράλληλα την οικονομική σύγκλιση στην ΕΕ. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο εδώ. εργάζομαι σε έναν χάρτη πορείας και ένα σχέδιο δράσης για να διασφαλίσω την ευημερία όλων των Ευρωπαίων και να επαναφέρω την ΕΕ στην ισχυρή, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη βασισμένη σε πράσινη και ψηφιακή στρατηγική", καταλήγει.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα προωθήσει το έργο αυτό ενόψει της επόμενης τηλεδιάσκεψης με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:50

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή στη διάσκεψη των MED5 στη Μάλαγα της Ισπανίας, 24-25.09.21
16:14
Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 26 Σεπτεμβρίου 2021
16:11
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας
16:00
ΚΑΤΑΛΑ: "Το καλύτερο είναι ότι η ομάδα μεγαλώνει"
15:46
Συμβιβασμός ανάμεσα σε Δόξα και Εθν.'Αχνας, το έφεραν 0 - 0 Πρινιωτάκης και Μπογκατίνοφ
15:36
Κοινή Δήλωση MED5 στη Μάλαγα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021
14:52
Αβέρωφ Νεοφύτου: Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση
14:46
Πυρά κατά του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
14:18
ΕΔΕΚ: Διεκδικεί η λύση να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών
14:10
Ελλάδα:Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
14:01
Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Βατί Λεμεσού
13:49
ΑΚΕΛ: Ορθά ο ΠτΔ ανέδειξε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά στην τοποθέτηση του έπρεπε να υπάρχει πρόταση για άρση του αδιεξόδου
13:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand