Υπ. Μεταφορών: Θα ληφθούν αποφάσεις για να νικηθεί ο αόρατος εχθρός

Η Κύπρος ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις και θα ληφθούν δύσκολες αποφάσεις για να νικηθεί ο αόρατος εχθρός, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος, προσθέτοντας πως περισσότερα από 600 άτομα έλαβαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για επαναπατρισμό τους.
 
Σε δηλώσεις στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα ο Υπουργός ανέφερε ότι «ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για την Κύπρο τις οποίες καλούμαστε να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, συμπεριλαμβανομένης της λήψης δύσκολων αποφάσεων για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τον νικήσουμε».
 
Αναστολή επιθεώρησης οχημάτων

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Μεταφορών εξέδωσε χθες σχετική οδηγία για όλες τις δημόσιες μεταφορές με τη χωρητικότητα των λεωφορείων να φτάνει στο 30%, ενώ οι αστικές συγκοινωνίες δεν θα λειτουργούν την Κυριακή. Ταυτόχρονα το Τμήμα Οδικών Μεταφορών θα δώσει αναστολή στην έκδοση Πιστοποιητικών Τεχνικού Ελέγχου των οχημάτων, ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να βγαίνουν από τα σπίτια τους και να μπορούν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους, χωρίς να παρανομούν.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι περισσότερα από 600 άτομα, τα πλείστα από το Ηνωμένο Βασίλειο, έλαβαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά που χρειάζεται για να επιστρέψουν στην Κύπρο. «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, ενώ επικοινωνήσαμε με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι παίρνουν άδειες πτήσεις και τους ζητήσαμε να ανοίξουν τις πτήσεις τους για να επιτρέψουν την επιβίβαση ατόμων που γνωρίζουμε ότι έχουν το δικαίωμα να επιβιβαστούν για επαναπατρισμό τους», πρόσθεσε.
 
Σημείωσε επίσης ότι «εντός των επόμενων ωρών αναμένουμε τις απαντήσεις των τουριστικών πρακτόρων, ενώ κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για επαναπατρισμό των ομάδων στις οποίες έχει δοθεί προτεραιότητα, δηλαδή σε άτομα που ταξίδεψαν για λόγους υγείας, για διακοπές, για επαγγελματικούς λόγους, ή ήταν μέλη κάποιας αποστολής».
 
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «αύριο είναι προγραμματισμένες 11 αφίξεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έξι από τις οποίες είναι άνευ επιβατών και γίνεται προσπάθεια να ανοίξουν ώστε να μπορούν να επιβιβαστούν από τις χώρες αναχώρησης, άτομα που δικαιούνται να ταξιδέψουν. Στο αεροδρόμιο Πάφου υπάρχουν τρεις αφίξεις».
 
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την αυριανή μια «δύσκολη μέρα και το Υπουργείο Μεταφορών κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να καταφέρει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν και να διαχειριστεί οποιοδήποτε θέμα προκύψει».  

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.