Πότε αναμένεται να λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτημάτων επιδόματος €750

Αύριο ή το αργότερο μεθαύριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής, στην Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας, των αιτήσεων παροχής του επιδόματος ύψους €750 για κάλυψη εξόδων φοιτητών που φοιτούν σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του εξωτερικού και δεν θα επιστρέψουν στην Κύπρο για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.
 
Η παροχή του επιδόματος ήταν Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία πάρθηκε μεταξύ άλλων μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας του κορωνοϊού COVID-19.
 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Διευθύντρια Ανώτερης Εκπαίδευσης Τέρψα Κωνσταντινίδου είπε ότι προσπαθούν να τελειώσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσθέτοντας ότι «γίνεται Testing της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για να μπορέσουμε να την λειτουργήσουμε».
 
«Υπολογίζω ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, -αν όχι αύριο, υπάρχει πιθανότητα και αύριο-, θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει», σημείωσε.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από την Υπηρεσία Φοιτητικής Μέριμνας με όλες τις λεπτομέρειες, όπως τις ημερομηνίες υποβολής, τα χαρτιά και τα στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν.
 
Σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί μια βεβαίωση φοίτησης είτε από το Πανεπιστήμιο για την χρονική περίοδο τώρα ότι σπουδάζουν είτε με τη φοιτητική τους ταυτότητα.
 
«Θα πρέπει να γίνει upload. Θα δοθούν τα προσωπικά τους στοιχεία, οι λογαριασμοί στην τράπεζα που θα μπορούσαμε να τους εμβάσουμε τα λεφτά και θα μπορούμε να τους εμβάσουμε τα λεφτά και σε λογαριασμό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Θα τους εξηγούμε τα βήματα που χρειάζεται να κάνουν για να μπορέσουν να μπουν μέσα, να κάνουν ένα λογαριασμό μέσα στο σύστημα, να βάλουν τα στοιχεία τους και θα τους δοθεί κωδικός να μπαίνουν μέσα», συμπλήρωσε.
 
Σε ερώτηση αν θα υπάρχουν κριτήρια παροχής του συγκεκριμένου επιδόματος, η κα. Κωνσταντινίδου είπε: «Όχι. Αφορά όλους τους φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και θα παραμείνουν εκεί για τις διακοπές του Πάσχα».
 
«Εντός των επόμενων ημερών θα δοθούν οδηγίες. Δουλεύουμε πυρετωδώς για αυτό το πράγμα. Υπολογίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι ή αύριο ή το αργότερο μεθαύριο για να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα», πρόσθεσε.
 
Κρατική Φοιτητική Μέριμνα
 
Η κα. Κωνσταντινίδου ανέφερε, παράλληλα, ότι έχει αποσταλεί στο Υπουργικό εισήγηση για παράταση της υποβολής των αιτήσεων για την παροχή της Κρατικής Φοιτητικής Μέριμνας μέχρι το τέλος Απριλίου.    

 

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:26

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιανουαρίου
Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό
21:54
Στέλλα Κυριακίδου: Έκτη θεραπεία κατά της COVID-19 το Paxlovid
21:24
Τατάρ: Η Τουρκία θα απαντήσει στην ενίσχυση της αντιπυραυλικής άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας
20:45
Κρούσματα: 2.536 μολύνσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
19:57
Δύο νεκροί από χιονοστιβάδα στην Τουρκία
19:47
Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης στα ορεινά
19:45
Ανανέωση της θητείας της UNFICYP αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
18:58
Κορωνοϊός: Μείωση κρουσμάτων και νοσηλευομένων στη Βρετανία
18:34
Επίσημα Αποελίστας ο Σαρφό, χειραψία και φωτογραφία με Πετρίδη
18:22
Ανακοίνωσε 'Αλτμαν η ΑΕΚ
18:06
112 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα
17:50
Πουρσαϊτίδης ξανά στον ερυθρόλευκο πάγκο της Ν.Σαλαμίνας
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand