ΕΕ:Σημαντικό βήμα για την ειρήνη η συμφωνία ΗΠΑ - Ταλιμπάν

Η συμφωνία που υπέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες με τους Ταλιμπάν και η κοινή αμερικανοαφγανική διακήρυξη για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων συνιστούν «σημαντικά πρώτα βήματα προς μια συνολική ειρηνευτική διαδικασία» στο Αφγανιστάν, εκτιμά η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία» για ειρήνευση που παρουσιάζεται και η ΕΕ ελπίζει ότι «οι διαπραγματεύσεις που θα οργανωθούν και θα διεξαχθούν από τους Αφγανούς θα ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση, με τη συμμετοχή όλων και με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης ειρήνης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Τζουζέπ Μπορέλ.

Η Ουάσινγκτον και οι Ταλιμπάν υπέγραψαν νωρίτερα σήμερα στην Ντόχα μια ιστορική συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για την αποχώρηση των Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα τον τερματισμό των βίαιων ενεργειών από τους αντάρτες. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Αφγανιστάν, η οποία δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις μέχρι τώρα.

Ο Μπορέλ πρόσθεσε ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να παράσχουν τη βοήθειά τους στην ειρηνευτική διαδικασία στην οποία θα πρέπει να εκπροσωπηθούν όλες οι πολιτικές παρατάξεις αλλά επίσης και «οι γυναίκες του Αφγανιστάν, οι μειονότητες και η κοινωνία των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:41

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.