Κομισιόν και ΕΥΕΔ προειδοποιούν την Τουρκία μετά τη σύλληψη Καβαλά

O Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ, Πήτερ Στάνο, προειδοποίησε σήμερα την Τουρκία ότι η εκ νέου σύλληψη του  Οσμάν Καβαλά, "επιφέρει περαιτέρω ζημιά στην αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας της Τουρκίας".Συγκεκριμένα, στη δήλωση του Εκπροσώπου της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ αναφέρεται ότι "στις 18 Φεβρουαρίου 2020, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε νέα απόφαση στερητική της ελευθερίας εναντίον του Osman Kavala με νέες κατηγορίες μόλις λίγες ώρες αφού το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωσή του".

"Η έλλειψη αξιόπιστων λόγων για την εκ νέου κράτηση του Οσμάν Καβάλα και η συνέχιση της κράτησής του εν αναμονή διαφορετικών κατηγοριών, επιφέρει περαιτέρω ζημιά στην αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας της Τουρκίας", αναφέρει.

"Ως υποψήφια χώρα και μακροχρόνιο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Τουρκία αναμένεται να εφαρμόσει τα υψηλότερα δημοκρατικά πρότυπα και πρακτικές, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη, τον αυστηρό σεβασμό της αρχής του τεκμηρίου της αθωότητας και της νομικής διαδικασίας", σημειώνει ο Πήτερ Στάνο. 

"Αυτές είναι κρίσιμες πτυχές όχι μόνο για τους πολίτες της Τουρκίας, αλλά και να εγγυηθούν μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη τουρκική δικαστική εξουσία. Οι δικαστικές διαδικασίες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο σίγασης φωνών που ασκούν κριτική", αναφέρει και καταλήγει λέγοντας ότι  "η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις υπό εξέλιξη δίκες, συμπεριλαμβανομένης της υπόθεσης Büyükada".

Πηγή: (KYΠΕ/ΘΑ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:50

Τελευταιες Ειδησεις

27 Ιανουαρίου
Στέλλα Κυριακίδου: Έκτη θεραπεία κατά της COVID-19 το Paxlovid
21:24
Τατάρ: Η Τουρκία θα απαντήσει στην ενίσχυση της αντιπυραυλικής άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας
20:45
Κρούσματα: 2.536 μολύνσεις ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας
19:57
Δύο νεκροί από χιονοστιβάδα στην Τουρκία
19:47
Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονόπτωσης στα ορεινά
19:45
Ανανέωση της θητείας της UNFICYP αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
18:58
Κορωνοϊός: Μείωση κρουσμάτων και νοσηλευομένων στη Βρετανία
18:34
Επίσημα Αποελίστας ο Σαρφό, χειραψία και φωτογραφία με Πετρίδη
18:22
Ανακοίνωσε 'Αλτμαν η ΑΕΚ
18:06
112 νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα
17:50
Πουρσαϊτίδης ξανά στον ερυθρόλευκο πάγκο της Ν.Σαλαμίνας
17:29
Άσλεϊ Μπάρτι - Ντανιέλ Κόλινς στον τελικό του Αυστραλιανού ΟΠΕΝ
17:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand