Δεκαετής ποινή φυλάκισης σε κατηγορούμενο για υπόθεση «σκληρών ναρκωτικών»

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 ετών σε κατηγορούμενο ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις κατηγορίες της κατοχής κοκαΐνης συνολικού βάρους 1.548 γραμμαρίων, με σκοπό την προμήθεια της σε άλλο πρόσωπο. 


  
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο καταδικασθείς την 31η Μαΐου 2019 είχε στην κατοχή του στη Λευκωσία κοκαΐνη συνολικού βάρους 1.548 γραμμαρίων, με σκοπό την προμήθεια του σε άλλο πρόσωπο. 
 
Όπως αναφέρεται στην απόφαση, είχε παραχωρήσει την πατρική του οικία, η οποία ήταν εγκαταλελειμμένη σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο την ήθελε για να την χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς φύλαξης του παράνομου υλικού έναντι αμοιβής.
 
Το δικαστήριο σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην απόφασή του ότι οι κατηγορίες τις οποίες έχει παραδεχθεί, είναι πάρα πολύ σοβαρές. «Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για την  κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια του σε άλλα πρόσωπα προνοείται φυλάκιση δια βίου», όπως αναφέρεται.
 
Σύμφωνα με την απόφαση, «προκύπτει ως παραδεκτό γεγονός ότι ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης των υπό κρίση ναρκωτικών ούτε ο ιθύνων νους της προμήθειας τους σε τρίτους. Η κύρια εμπλοκή του ήταν η φύλαξη της κοκαΐνης, την οποία την δεδομένη ημέρα θα προμήθευε - επέστρεφε στον ιδιοκτήτη της. Ο κατηγορούμενος, ως ήταν η θέση του συνηγόρου του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως 'περιστασιακός προμηθευτής' ή 'διανομέας' και όχι ως ένας οργανωμένος έμπορος»
 
«Δεν υποβιβάζουμε τα όσα αναφέρθηκαν από το συνήγορο υπεράσπισης ως προς τον περιορισμένο ρόλο και τη σχέση του κατηγορουμένου με τον ιδιοκτήτη των ναρκωτικών, τα οποία λαμβάνουμε υπόψη ως μετριαστικούς παράγοντες. Ταυτόχρονα όμως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι και ο κατηγορούμενος συνέδραμε στην εγκληματική δραστηριότητα του πιο πάνω προσώπου, το οποίο όπως προκύπτει, ουδέποτε κατονόμασε […]. Η δε έκνομη συμπεριφορά του, καλύπτει  μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών», προστίθεται. 
 
Το Δικαστήριο αναφέρει ότι « η νομοθεσία κατηγοριοποιεί τα ελεγχόμενα φάρμακα σε τάξεις, θεωρώντας τα αδικήματα που σχετίζονται με αυτά της Τάξης Α που κοινώς αποκαλούνται «σκληρά ναρκωτικά» ως πλέον σοβαρά, κρίνουμε ότι η ενδεικνυόμενη ποινή υπό τις περιστάσεις, είναι αυτή της φυλάκισης».
 
Ως εκ τούτου, το δικαστήριο επέβαλε για την κατηγορία που αφορά στην κατοχή των 1.548  γραμμαρίων κοκαΐνης με σκοπό την προμήθεια ποινή φυλάκισης 10 ετών, ενώ δεν επέβαλε οποιαδήποτε ποινή για την κατηγορία της κατοχής των ναρκωτικών.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:50

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιανουαρίου
Ιταλία: «Ξεκίνησε διάλογος» λένε η Λέγκα και η κεντροαριστερά, σε ό,τι αφορά την εκλογή του νέου προέδρου της δημοκρατίας
21:33
Σοβαρό τροχαίο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
21:14
Μοιρασιά στο ΑΕΚ Αρένα: ΑΕΚ - Ανόρθωση 1-1 (βίντεο)
21:00
Tρεις πτήσεις από Λάρνακα προς Αθήνα ακυρώθηκαν λόγω κακοκαιρίας
20:56
Η Ομόνοια νίκησε δύσκολα την ΠΑΕΕΚ με 2-1 (βίντεο)
20:53
Ταλιμπάν συζητούν στο Όσλο με διπλωμάτες της Δύσης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας
20:39
Τελεσίδικα εκτός «βουλής» το ΚΚΔ, ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα
20:19
Ένας θάνατος και 2815 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:00
Τέλος τα τεστ Covid για εμβολιασμένους ταξιδιώτες προς Αγγλία και η καραντίνα για τους ανεμβολίαστους
19:54
Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό - Αντίξοες και αύριο οι συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας
19:17
Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας για διαφοροποίηση του μέτρου “test to stay” στα σχολεία
18:56
Παρέμβαση ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στη Συρία, Λιβύη και Ανατολική Ευρώπη στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
18:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand