Καταδικάζουν τα κόμματα τις τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο


Ο ΔΗΣΥ καταδικάζει τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στην Αμμόχωστο.
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Δημήτρης Δημητρίου, επισημαίνει πως οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στην επέκταση της κατοχής μέσω της τουρκικής βουλιμίας και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο.
Αναφέρει, παράλληλα, πως τα βήματα και τα όπλα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, είναι πολιτικά. Σημειώνει ότι, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κινούνται σε διεθνές διπλωματικό επίπεδο, με σκοπό την αποτροπή νέων τετελεσμένων από μέρους της Τουρκίας.
Ο Δημήτρης Δημητρίου, σημειώνει ότι πάγια θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι η ανάγκη για επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού, από το σημείο στο οποίο διακόπηκε στο Κρανς Μοντανά.
Επαναλαμβάνει, τέλος, ότι οι κινήσεις της Τουρκίας δεν θα μείνουν αναπάντητες σε διπλωματικό επίπεδο.

Οι ενέργειες της Τουρκίας και της ψευδοκυβέρνησης στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου συνιστούν νέα πρόκληση σε βάρος της Κύπρου, επισημαίνει το ΑΚΕΛ.
Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνει ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δρομολογούν νέα παράνομα τετελεσμένα τα οποία αντιβαίνουν των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Αμμόχωστο.
Τονίζει, παράλληλα, ότι τα όσα συντελούνται σήμερα αποτελούν παρενέργειες του ναυαγίου στο Κραν Μοντανά και του παρατεταμένου διαπραγματευτικού κενού.
Ο κύριος Στεφάνου επισημαίνει ότι οι μεθοδεύσεις εποικισμού της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου και η άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ δεν συναντούν ουσιαστική διεθνή αντίδραση.
Υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση, η οποία να εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και επίλυση του Κυπριακού.

Κυβερνητική αδράνεια έναντι των τουρκικών ενεργειών στην Αμμόχωστο, διαπιστώνει το ΔΗΚΟ.
Ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, δεν φαίνεται να έχει αποτρεπτική πολιτική, που να αντιμετωπίζει τις τουρκικές μεθοδεύσεις στην περίκλειστη περιοχή.
Εξέφρασε, παράλληλα, απογοήτευση και θυμό για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, οι οποίες, όπως είπε, καταδεικνύουν ότι δεν έχει καμία διάθεση για συμβιβασμό, επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και επίλυση του Κυπριακού.

Τη λήψη συγκεκριμένων οικονομικών, πολικών και διπλωματικών μέτρων σε βάρος του κατοχικού καθεστώτος, εισηγείται η ΕΔΕΚ.
Επισημαίνει ότι οι πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για την Αμμόχωστο, επιβεβαιώνουν ότι πρόθεση της Άγκυρας ήταν να εκμεταλλευτεί την περίκλειστη πόλη για να επιτύχει τη λύση που επιθυμεί, και μαζί τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου.

Η Συμμαχία Πολιτών ζητά εκ νέου από την Κυβέρνηση να αναλάβει διπλωματικές πρωτοβουλίες για αποφυγή του εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.
Αναφέρει, επίσης, ότι επιβάλλεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου σε ειδική συνεδρίαση για το θέμα της Αμμοχώστου.
Σημειώνει, παράλληλα, ότι ο τερματισμός των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, όχι μόνο για την Αμμόχωστο αλλά ευρύτερα, αποτελεί για τη Συμμαχία Πολιτών βασική προϋπόθεση για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος, Ανδρέας Κωνσταντίνου


Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:51

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.