Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου καταδίκασε τις τουρκικές ενέργειες για την Αμμόχωστο -Επιδόθηκε ψήφισμα σε εκπρόσωπο του ΟΗΕ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου καταδίκασε τις απαράδεκτες ενέργειες Τούρκων και Τουρκοκύπριων πολιτικών για την Αμμόχωστο, σε ψήφισμα που επιδόθηκε σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών.

Είχε προηγηθεί έκτακτη σύσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου και ακολούθησε καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το οδόφραγμα της Δερύνειας.
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Συμβούλιο καταδικάζει τις προκλητικές ενέργειες που σχεδιάστηκαν από τους Οζερσάϊ και Τατάρ, με τη σύμπραξη του βαθέως κράτους της Τουρκίας, με προφανείς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και σχεδιασμούς.
Αναφέρει, επίσης, πως ενέργειες που αφορούν την Αμμόχωστο και δεν συνάδουν με τις πρόνοιες των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και με τα αποτελέσματα της πρόσφατης συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δημιουργούν ένταση και εκτρέπουν το Κυπριακό από τη συμφωνημένη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αμμοχώστου τονίζει παράλληλα ότι οι ενέργειες αυτές επιφέρουν καίριο πλήγμα στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών και υποσκάπτουν την προοπτική για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.
Προτρέπει την Κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να αντιδράσουν αμέσως και δυναμικά απέναντι στα νέα τετελεσμένα και σημειώνει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο προωθεί εκ νέου σειρά μέτρων και ενεργειών, σε συνεργασία με τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταιες Ειδησεις

02 Μαρτίου
Ιερά Σύνοδος : Ζητά από την κυβέρνηση την ακύρωση του τραγουδιού «El Diablo"
21:19
Κύπρος: 288 κρούσματα, ένας νεκρός
19:58
Συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Λευκωσίας
18:33
Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά τεσσάρων προσώπων στη Ρωσία για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
17:25
Ντόμινικ Ράαμπ:Σημείο εκκίνησης το μοντέλο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
17:15
Ανησυχούν Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή
17:08
Αυτά είναι τα σημεία δειγματοληψίας rapid test για την Τετάρτη (03/03)
16:54
Στο 7,6% η ανεργία το 2020
16:49
Συνεδριάζει αύριο η εκτελεστική της ΚΟΠ για το θέμα των ξένων διαιτητών
16:34
Ζωντανά από το ΡΙΚ το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου
16:06
Τρείς αγώνες για την Εθνική Αντρών
16:01
Συνάντηση με τον ηθοποιό Ανδρέα Φυλακτού, είχε η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη.
15:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand