ΕΔΕΚ: Διαγραφή Παπαδάκη αποφάσισε ομόφωνα το Π.Σ.

Διαγραφή του ευρωβουλευτή, Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο της ΕΔΕΚ, αποφάσισε ομόφωνα το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κινήματος, το οποίο συνήλθε χθες βράδυ και εξέτασε τις καταγγελίες εναντίον του, για αντικομματική συμπεριφορά.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, αφού έλαβε υπόψιν όλες τις μαρτυρίες και τεκμήρια που κατατέθηκαν ενώπιόν του, καθώς και τη συμπεριφορά του Δημήτρη Παπαδάκη με την απόφασή του να αποταθεί στο δικαστήριο για ερμηνεία του εγγράφου, το οποίο όπως επισημαίνεται ο ίδιος υπέγραψε εν μέσω της εν εξελίξει πειθαρχικής διαδικασίας, δείχνει ξεκάθαρα τις μεθοδευμένες ενέργειές του, να παρέμβει και να επηρεάσει την απόφαση του Συμβουλίου αλλά και της κοινής γνώμης.
Σημειώνεται, πως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ο Ευρωβουλευτής δεν έχει επιδείξει τον παραμικρό σεβασμό στο κόμμα το οποίο τον εξέλεξε και στις εσωτερικές νόμιμες καταστατικές διαδικασίες.  
Η όλη στάση και συμπεριφορά του, αναφέρεται στην απόφαση, αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ίδιος έχει θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζεται, το Πειθαρχικό Συμβούλιο μη έχοντας άλλη επιλογή, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο των μελών του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ.

Η αντίδραση Παπαδάκη

Νέα ήθη έχουν εισβάλει στην ΕΔΕΚ, δήλωσε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης, στην πρώτη αντίδραση μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Κινήματος για διαγραφή του.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαδάκης είπε ότι πρόκειται για απίστευτα και πρωτοφανή πράγματα, κάνοντας λόγο για τρύπια κατηγορητήρια και στημένες διαδικασίες και για το τέλος μιας προδιαγεγραμμένης πορείας που δεν του προκαλεί καθόλου έκπληξη, κατά την έκφρασή του, μετά την πολεμική που είχε δεχθεί για μη επανεκλογή του στις τελευταίες ευρωεκλογές. Διερωτήθηκε μάλιστα πώς κατάντησε έτσι ένα δημοκρατικό κόμμα όπως η ΕΔΕΚ.
Ο κύριος Παπαδάκης τόνισε ότι θα παραμείνει Εδεκίτης ευρωβουλευτής έως τη λήξη της θητείας του, σε ένδειξη σεβασμού έναντι των 12 χιλιάδων πολιτών που τον τίμησαν με την ψήφο τους, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να τον αποβάλει από την ομάδα των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου, Σταυρούλα Στεργίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:57

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.